Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού


Περίπου 50 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές η... ορφανή θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, καλύφθηκε με ένα όνομα έκπληξη και «μηδενική» σχέση με τον αθλητισμό. Ο κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής είναι από το απόγευμα της Κυριακής ο νέος Γ.Γ.Α.

Ο 53χρονος δικηγόρος και πολιτικός επιστήμων είναι η επιλογή στην οποία κατέληξε η νέα κυβέρνηση προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα του αθλητισμού από την στιγμή που καταργήθηκε το Υφυπουργείο. Τα... παραπολιτικά σχόλια λένε πως ο νέος γενικός γραμματέας είναι άνθρωπος του περιβάλλοντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1980 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα, με ιδιαίτερη παρουσία σε σημαντικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος σε θέματα νομοθετικής πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Πηγή: 

1 σχόλιο:

  1. Πάντως νομίζω ότι το συγκριτικό του πλεονέκτημα, είναι (πέραν του ότι είναι επιστήμων ο άνθρωπος) η προϋπηρεσία του σε σειρά ...(παρα)κυβερνητικών "πόστων".
    Να ελπίσουμε ότι θα αντιμετωπίσει με κατανόηση το θέμα της τακτοποίησης των συμβασιούχων στη ΓΓΑ, αφού κι αυτοί έχουν πολύχρονη προϋπηρεσία στη ΓΓΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή