Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Χτύπησε καμπανάκι ο Γιώργος

"Δεν θέλω να επαναληφθούν τα λάθη" - Προτεραιότητα σε stage και συμβασιούχους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος


Καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργών ώστε να μην ξεφύγει η κυβέρνηση από τον προγραμματισμό της για τις 100 πρώτες ημέρες, ζήτησε χθες το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου.
O Πρωθυπουργός χτύπησε τα πρώτα καμπανάκια για τις αρρυθμίες που εμφανίζονται σε διάφορους τομείς του κυβερνητικού έργου και κάλεσε παράλληλα τους υπουργούς να οργανώσουν καλύτερα τη δημόσια παρουσία τους, και με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί στο θέμα των εργαζομένων με συμβάσεις stage αλλά και τη γενικότερη εικόνα που παρουσίασε επ΄ αυτού η κυβέρνηση, έκανε παρατηρήσεις προς όλες τις πλευρές.



"Έγιναν λάθη, και δεν θέλω να επαναληφθούν" φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός, διερμηνεύοντας την ενόχλησή του για όσα συνέβησαν και τα οποία είχαν επιπτώσεις στην απήχηση των κυβερνητικών θέσεων.

Ισχυροποίηση του ΑΣΕΠ
Πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση οι προτάσεις που θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα τόσο για το ζήτημα των stage όσο και των συμβασιούχων του Δημοσίου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι καλά προετοιμασμένες ώστε να μη δημιουργηθούν ξανά προβλήματα. Οι προτάσεις αυτές, που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για την αναμόρφωση και την ισχυροποίηση του ΑΣΕΠ, αποτελούν για την κυβέρνηση τη λυδία λίθο προκειμένου να ξεπεραστούν οι αμφιβολίες που έχουν γεννηθεί στους πολίτες για την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τους υπουργούς να αποφεύγουν τις δηλώσεις και πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, ενώ τόνισε ότι θα εποπτεύσει ο ίδιος το πώς θα οργανωθεί η δημόσια συζήτηση στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου