Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε ομηρία οι εργαζόμενοι της ΓΓΑ

Ερώτηση με τίτλο "Να αρθεί το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας για τους 80 εργαζόμενους στη ΓΓΑ", κατέθεσε χτες, στη Βουλή, το ΚΚΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης - την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης - έχει ως εξής:


"Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) απασχολούνται για 7 χρόνια 80 νέοι εργαζόμενοι σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και πολιτικής ομηρίας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από τον ΟΠΑΠ ΑΕ και διατέθηκαν στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, όπου και απασχολούνται με το απαράδεκτο καθεστώς της "Σύμβασης μιας μέρας" μέχρι και σήμερα, παρά το ότι παρέχουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία κατά πλήρες ωράριο, ίδιο με αυτό των μονίμων υπαλλήλων και καλύπτουν διαρκείς ανάγκες των οργανικών μονάδων στις οποίες είναι τοποθετημένοι.

Η διάθεση των πιο πάνω εργαζομένων στη ΓΓΑ παρατεινόταν όλα αυτά τα χρόνια με νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες διατηρούσαν την απαράδεκτη εργασιακή τους σχέση της "Σύμβασης μιας μέρας" και άφηναν κάθε φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο με το πέρας ενός ή δύο χρόνων.

Στο σύνολό τους αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς η γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, που έχουν προωθήσει και προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στα πλαίσια των σχετικών κατευθύνσεων της ΕΕ, συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς επίσης και παράδειγμα για το πώς τα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αξιοποιούν κάθε μέσο στην προσπάθεια μετατροπής των εργαζομένων σε εκμεταλλεύσιμο είδος.

Το ΚΚΕ, μένοντας σταθερό στις αρχές για μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των πιο πάνω εργαζομένων, έχει επανειλημμένα καταθέσει Τροπολογίες και Ερωτήσεις στη Βουλή.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει επιτέλους την πληγή στη ΓΓΑ με την ομηρία των εργαζομένων, μετατρέποντας την εργασιακή τους σχέση σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους".

1 σχόλιο:

  1. Είναι η αρχή προκείμενου να απαντηθεί επίσημα η προθέση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ. για την επίλυση του αιτήματος μας.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΟΔΟΣ ΜΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ όπως αλλωστε έχουμε βιώσει κατά το παρελθόν....

    Υ.Γ. Τασία σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή