Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση Βουλευτή της Ν.Δ., Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : Νέας Δημοκρατίας
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Α’ Αθηνών

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλανο
-Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση
Θέμα : «Το σοβαρό εργασιακό πρόβλημα των 73 υπαλλήλων που απασχολούνται στη ΓΓΑ αποσπασμένοι από τον Ο.Π.Α.Π.»

Κύριε Υπουργέ,
Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπηρετούν αποσπασμένοι  από τον Ο.Π.Α.Π. συνολικά 73 εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με σύμβαση μιας ημέρας με τον Οργανισμό.
Οι περισσότεροι από τους εν λόγω εργαζόμενους απασχολούνται στη ΓΓΑ ήδη από το έτος 2002. Εργάζονται δε σε πενθήμερη βάση με πλήρες ωράριο, όπως ακριβώς οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΓΓΑ και χειρίζονται κοινά θέματα με αυτούς, γεγονός που αποδεικνύει τον πάγιο και διαρκή χαρακτήρα των αναγκών που καλύπτουν.
Η απόσπαση του προσωπικού του Ο.Π.Α.Π. αρχικά πραγματοποιήθηκε με το Ν. 2947/2001 και εν συνέχεια παρατάθηκε με τους Ν. 3320/2005, 3448/2006, 3708/2008 και Ν. 3756/2009.
Είναι προφανές ότι οι διαδοχικές παρατάσεις της απόσπασής τους αποτελούν μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της χρησιμότητας των ανωτέρων εργαζομένων για την υπηρεσίας τους, λόγω των ειδικών γνώσεων και της σημαντικής εμπειρίας που αυτοί έχουν αποκτήσει απασχολούμενοι επί σειρά ετών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Επειδή βασική προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ υπήρξε η ρητή του δέσμευση για την εξασφάλιση πλήρους και αξιοπρεπούς απασχόλησης για τους νέους μας,
Επειδή η χώρα μας έχει αναλάβει την διεξαγωγή σημαντικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων για το χρονικό διάστημα 2010-2013 και η ΓΓΑ έχει ανάγκη ικανό και έμπειρο προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες της ανάγκες,
Επειδή η υπαγωγή των 73 εργαζόμενων της ΓΓΑ σε δυσμενέστερο εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό καθεστώς σε σχέση με τους λοιπούς συναδέλφους τους, παρά το ότι ασκούν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα με αυτούς συνιστά κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Γι’ αυτό ερωτάσθε κ. Υπουργέ :
Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ;
Τι προτίθεσθε να πράξετε για να ληξει το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας των 73 εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου