Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Πλήθος αρμοδιοτήτων και ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις «ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ» τον νέο Γ.Γ.Α.



Το… βουνό του γενικού
Προϋπολογισμοί, έγγραφα για υπογραφή, αιτήσεις προς έγκριση, έξοδα αγώνων, σταδίων και μισθοδοσίες είναι ορισμένες από τις εκκρεμότητες που θα κληθεί να διευθετήσει άμεσα ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΤΗ

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, λέει ο λαός και την ίδια άποψη φαίνεται να ενστερνίζεται κι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, αφού κάπως έτσι απάντησε πρόσφατα, δικαιολογώντας την καθυστέρηση στην επιλογή του νέου γενικού γραμματέα Αθλητισμού. Καμία αντίρρηση. Ωστόσο, όταν ο «εκλεκτός» αναλάβει τα καθήκοντά του, στο γραφείο του θα τον περιμένει ένα βουνό από έγγραφα ισοϋψή με το ταβάνι. Στο δε e-mail, το πλήθος των εισερχόμενων μηνυμάτων ίσως σταθεί αφορμή να μπλοκάρει τον υπολογιστή του…

Με την κατάργηση του υφυπουργείου Αθλητισμού οι νέες αρμοδιότητες-υποχρεώσεις του κυρίου γενικού θα είναι ακόμα περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν. Σε όλα αυτά προσθέστε το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές και όχι τόσο γρήγορες διαδικασίες μέχρι να αποκτήσει ο Γ.Γ.Α. δυνατότητα υπογραφής. Κι αν η κυβέρνηση επιλέξει άνθρωπο που δεν σχετίζεται άμεσα με τον αθλητισμό, τότε στην κλεψύδρα της αντίστροφης μέτρησης θα προστεθεί περισσότερη άμμος – και άρα περαιτέρω καθυστέρηση στην εκκίνηση ρύθμισης των εκκρεμοτήτων.

Για να πάρετε μια ιδέα για τη δουλειά που περιμένει τον Γ.Γ.Α., με την ανάληψη των καθηκόντων του, αναζητήσαμε πέντε προέδρους αθλητικών ομοσπονδιών (και των δύο αποχρώσεων) και τους ρωτήσαμε για τα θέματα που εκκρεμούν στην ατζέντα τους. Οι ερωτηθέντες εκπροσωπούν ομαδικά και ατομικά σπορ, μεγάλες και μικρές (σε αριθμό σωματείων) ομοσπονδίες.

Σημειώστε ότι όσα θα διαβάσετε αφορούν μέρος μόνο των υποχρεώσεων του νέου Γ.Γ.Α., το 20% των ολυμπιακών-μόνο- ομοσπονδιών και δεν αγγίζουν καθόλου τους αθλητικούς χώρους, τον επαγγελματικό αθλητισμό ή ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Πηγή : Exedra

5 σχόλια:

  1. Ε....!
    Αφού τον περιμένουν ένα βουνό προβλήματα, ας μην πάει...
    Βαρέθηκα τόσα χρόνια αυτούς που πασχίζουν να βρουν μια μεγαλοθέση και μετά μου τα "πρήζουν" ότι παιδεύονται, ιδρώνουν και ζορίζονται για να "με σώσουν" και να μου λύσουν τα προβλήματα...
    Αν δεν κάνω λάθος αυτοί υπέβαλαν υποψηφιότητα (κάθε είδους).
    Ανδρέας Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος άγνωστος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού που υπέβαλε υποψηφιότητα και που ευελπιστώ να έρθει αυτή την εβδομάδα, είναι υποχρεωμένος να αποκαταστήσει την νομιμότητα και να μην θεωρεί ότι είμαστε κληρονομιά που άφησε ο προκάτοχος του. Κατά το παρελθόν το ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!
    Είμαστε εργαζόμενοι αλλά πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ενυπάρχουμε στο σύνολο της κοινωνίας.
    Οιοσδήποτε υποψήφιος που κάνει αίτηση και διεκδικεί θέση ευθύνης και προσφοράς (Βουλευτής, Γραμματέας-Ειδικός Γραμματέας-Διοικητής ακόμα και ένας απλός προϊστάμενος) ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ γνωρίζει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του!!!
    Η εξουσία όμως είναι ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ και το θέμα είναι γεγονός ότι στραβώνει στη πορεία. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ…..απλά η ΙΣΤΟΡΙΑ αποδεικνύει στη πράξη ότι κάποιοι έως πολλοί μπορούν και έχουν την ικανότητα να ανατρέπουν την ΘΕΩΡΕΙΑ αγνοώντας τις αρχές και αξίες που στήριζαν πριν καταλάβουν τη θέση. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???? ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ !!!!
    Παρ’ όλα αυτά θέλω καισυνεχίζω να είμαι αισιόδοξη……διότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμωμοι εν οδώ αλληλούϊα...
    Ανδρέας Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ...ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ.
    ΔΗΜΟΤΖΙΚΗ ΛΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή