Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Τι έγινε στη συνάντηση των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ. με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο (4-11-2009)


Του ARIS VASIOS

Πραγματοποιήθηκε στις 04.11.2009 συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού με εκπροσώπους των Σωματείων Συμβασιούχων. Ετέθησαν αναλυτικά όλα τα φλέγοντα ζητήματα, εμμένοντας στο αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εξαίρεση του ΥΠΠΟΤ από την περιοριστική διάταξη του 24μηνου του Π.Δ. 164/2004. Για το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές που δεν εντάσσονται στην τροπολογία Σαμαρά αναζητείται ως λύση μία νομοθετική ρύθμιση . Τόνισε ότι πάγια αρχή του είναι ότι «όσοι εργάζονται πρέπει να αμείβονται».

Για το φλέγον ζήτημα του 24μηνου περιορισμού του Π.Δ. του Παυλόπουλου θεωρεί, ότι είναι απαράδεκτο να εκπαιδεύεις έναν εργαζόμενο δυο χρόνια και μετά να τον διώχνεις. Υποστήριξε ότι κυρίως ζημιώνεται το Υπουργείο από αυτή την ανακύκλωση των εργαζομένων κάθε 24 μήνες. Τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση-γέφυρα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος υποστελέχωσης, χωρίς να αποκαλύψει πώς ορίζεται αυτή η γέφυρα...
Η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων υποστηρίζει ότι θα γίνει «αξιοκρατικά και όχι τυπολατρικά» μέσω ΑΣΕΠ. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εξειδικεύσεις που απαιτούν πρακτική εμπειρία πιο σημαντική από τα πτυχία. Ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί για τα ζητήματα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κο. Βέη, όπου θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες του ΥΠΠΟΤ, αλλά και με τον Υπουργό Εσωτερικών, κο. Ραγκούση, εντός της επόμενης εβδομάδας.


ΠΗΓΗ : ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ (group στο FACEBOOK )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου