Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - "Όχι" στο δουλεμπόριο εργαζομένων


ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
«Οχι» στο δουλεμπόριο εργαζομένων

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα διεκδικούν οι συμβασιούχοι «μιας μέρας» στην ΓΓΑ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Ολοι μας έχουμε δικαίωμα στην εργασία. Την κρίση δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και καρπώθηκαν τα κέρδη».

Με τις φράσεις αυτές της προέδρου στον Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΠΑΠ Αποσπασμένων στην ΓΓΑ, Βάσιας Χριστοδουλιά, ολοκληρώθηκε η χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στον 1ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Νωρίτερα, οι 72 συμβασιούχοι που δουλεύουν με την επαίσχυντη σύμβαση της μιας μέρας, είχαν πραγματοποιήσει 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από την ΓΓΑ. Αίτημά τους η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, με απόφαση των συλλόγων τους, μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου συνάδελφοί τους.

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου κατήγγειλε τις ελαστικές μορφές εργασίας (ορισμένου χρόνου, έργου, εποχιακών, ενοικιαζόμενων, «Stage», ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ): «Ενα σύστημα που ψηφοθηρικά επιλέχθηκε και υιοθετήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεμπλέκουν πρόχειρα με κάποιες υποχρεώσεις τους. Αγνοώντας ότι η ζωή με πρόχειρες και εφήμερες λύσεις γίνεται πρόβλημα χρόνιο. Αλλά κυρίως κάνοντας ένα συνειδητό (και επ' αμοιβή ψήφου) δουλεμπόριο εργαζομένων».

Στις 31/12 λήγει η παράταση της απόσπασής τους στη ΓΓΑ. Αντιμετωπίζουν ξανά το φάσμα της ανεργίας. Βλέπουν - για μια ακόμα φορά - την ζωή, το παρόν και το μέλλον τους να μένουν μετέωρα. Οπως ανέφερε η Β. Χριστοδουλιά: «η σημερινή κυβέρνηση, μέσα από το προς εισαγωγή νομοσχέδιο στη Βουλή, προτίθεται να λήξει δεκάδες συμβάσεις εργασίας ελαστικών μορφών και μιλάει για αόριστους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ελαχίστων εργαζομένων. Αυτές οι κινήσεις αυξάνουν την ανεργία. Εχουμε την απαίτηση να υπάρξει συνδυασμός μεταξύ προεκλογικών διακηρύξεων και μετεκλογικών πράξεων. Δεν γνωρίζουμε καμία οικονομική σχολή να ισχυρίζεται ότι η έξοδος από την κρίση γίνεται με άνοδο της ανεργίας».

Από τις ως τώρα επαφές με τη νέα πολιτική ηγεσία «τίποτε το χειροπιαστό δεν έχουμε. Στεκόμαστε πολιτικά στο πρόβλημα των εργασιακών μας σχέσεων γιατί είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα. Η ύπαρξη ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι βοηθητική "Πέμπτη ρόδα" στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που κυριαρχεί στον πλανήτη και ευθύνεται για την κρίση, που τώρα καλούμαστε με τον ένα ή άλλο τρόπο να πληρώσουμε εμείς».

Στη χτεσινή κινητοποίηση εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τη Θεοδώρα Χάλαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου