Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

‏Ειδικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο


Διάστημα προσαρμογής έως το τέλος του 2010

ΕΙΔΙΚΕΣ ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο τόσο ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς όσο και για συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού. Με στόχο όπως είπε ο κ. Ραγκούσης «να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα σε καμία μονάδα του δημόσιου τομέα και να μπορέσουμε κατά τρόπο αποτελεσματικό να πετύχουμε την εφαρμογή των νέων διατάξεων», δίνεται ένα διάστημα προσαρμογής έως το τέλος του 2010.

Στη διάρκεια αυτή φορείς, οι οποίοι διαθέτουν κενές οργανικές θέσεις, θα μπορούν παρά την απαγόρευση που προβλέπει το νομοσχέδιο, να καταρτίζουν συμβάσεις έργου. Υπό την προϋπόθεση όμως πως θα εγκριθούν και αυτές από το ΑΣΕΠ και με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει ώστε έως το τέλος του 2010 να εξαιρούνται από τα κριτήρια του νόμου Πεπονή συγκεκριμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων- όπως για παράδειγμα μαρμαρογλύπτες του υπουργείου Πολιτισμού- προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν κάποια έργα.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει να συνεχιστεί η σύναψη συμβάσεων έργου στα ασφαλιστικά ταμεία για ειδικό προσωπικό όπως οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές και οι θεράποντες ιατροί. Αντίστοιχη εξαίρεση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που είναι έως 8 μήνες, καθορίζεται και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών. Πλέον υπάγονται στην κατηγορία των σχολείων και θα μπορούν να υπογράφονται 11μηνες συμβάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πηγή : Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου