Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πρακτικά Μεσογειακών Αγώνων (2009)

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009
Συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόµου του ΥΠ.ΠΟ:
"Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - Βόλος 2013 και άλλες διατάξεις"

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:
Σας το ξαναλέµε: Δε µπορούµε να παίζουµε µε θέµατα ισολογισµών, µε θέµατα που επιβαρύνουν οικονοµικά το δηµόσιο, µε θέµατα βολέµατος κοµµατικών "ηµετέρων", την ίδια στιγµή µάλιστα που στη Γενική Γραµµατεία υπάρχει ενεργό, έµπειρο, αξιόµαχο προσωπικό, το οποίο µε µια απλή παράταση της σύµβασης του, τουλάχιστον µέχρι το 2013, θα µπορούσε επαρκέστατα να καλύψει και τις δύο διοργανώσεις. Δεν µπορούµε να παίζουµε µε θέµατα που προσβάλλουν τη δηµόσια αντίληψη, το δηµόσιο συµφέρον. Δεν παίζουµε και δεν επιτρέπουµε τα παιχνίδια άλλων.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:
Και για να τελειώσω, επιτέλους κύριε Υφυπουργέ, πρέπει να µπει ένα τέλος στον εµπαιγµό και στην πολιτική οµηρία που υφίστανται εβδοµήντα τέσσερις υπάλληλοι που είναι αποσπασµένοι από την ΟΠΑΠ Α.Ε. στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Θα πρέπει οι συµβάσεις ορισµένου χρόνου των ανθρώπων αυτών να γίνουν συµβάσεις αορίστου χρόνου. Πρόκειται για εβδοµήντα τέσσερα άτοµα τα οποία είναι εξειδικευµένα, θα βοηθήσουν τα πλείστα τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού στο έργο της και πρόκειταιγια πρόσωπα τα οποία εσείς οι ίδιοι, στο άρθρο 35 του νοµοσχεδίου περί άυλων τίτλων λέγατε και εκτιµούσατε ότι είναι απολύτως αναγκαία στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Άρα θα πρέπει να επέλθει ένα τέλος στον εµπαιγµό, στην πολιτική οµηρία που υφίστανται οι άνθρωποι αυτοί.
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
(Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ)

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ:
Βεβαίως, ένα άλλο θέµα είναι και η αξιοποίηση των ήδη εργαζόµενων της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού, τι ρόλο θα παίξει ο κορµός της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού µε την πλούσια τεχνογνωσία στους αγώνες και τι θα γίνει µε τους συµβασιούχους της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού και τους αποσπασµένους από τον ΟΠΑΠ µε τις συµβάσεις µιας ηµέρας.
Εµείς έχουµε καταθέσει για τους συµβασιούχους µια τροπολογία. Θα αναφερθούµε µεθαύριο στη συζήτηση εκτενέστερα.
Θέλω, όµως, να πω ότι ο Συνασπισµός Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει κάνει αρκετές ερωτήσεις και παρεµβάσεις για τους συµβασιούχους της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού, που ασχολούνται σε µεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και τους οποίους κρατάτε σε οµηρία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είστε µόνον εσείς. Είναι και το ΠΑΣΟΚ.
Έχουµε ζητήσει να µπει τέρµα σε αυτό το καθεστώς και να µετατραπούν οι συµβάσεις του σε αορίστου χρόνου. Δυστυχώς, η Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού δεν τους πάει σε µόνιµες λύσεις, αλλά από τρίµηνο σε εξάµηνο και πάει λέγοντας. Πάλι στο νοµοσχέδιο δεν υπάρχει καµµία λύση για τους εργαζόµενους και φαίνεται ότι τους εµπαίζετε.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009
Συζήτηση επί των άρθρων του σχεδίου νόµου του Υπουργείου Πολιτισµού: "Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων-Βόλος 2013 και άλλες διατάξεις".

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Το λόγο έχει η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Σακοράφα.
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:
Άρθρο 22. Είχαµε προτείνει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού της "ΒΟΛΟΣ 2013".Ένα μοντέλο που θα εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοκρατία µέσω προκηρύξεων και σαφών κριτηρίων. Δεν το κάνατε δεκτό.
Είχαµε προτείνει η αµοιβή και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των αποσπασμένων από το δηµόσιο στην εταιρεία να βαρύνουν την εταιρεία ώστε να υπάρχει ακριβής ισολογισμός ώστε να µην ανοίξει παράθυρο για αθρόες αποσπάσεις ώστε σε περίοδο κρίσης να µην επιβαρύνεται ο δημόσιος τοµέας. Δεν το κάνετε δεκτό αφήνοντας ανοικτή την πόρτα στο κυρίαρχο θέµα της διαφάνειας στη διαχείριση του προϋπολογισµού της "ΒΟΛΟΣ 2013" και στο βόλεµα κοµµατικών «ηµετέρων» και µάλιστα την ίδια στιγµή που στη Γενική Γραµµατεία υπάρχει ενεργό έµπειρο, αξιόµαχο προσωπικό το οποίο µε µια απλή παράταση της σύµβασής του τουλάχιστον µέχρι το 2013 θα µπορούσε επαρκέστατα να καλύψει και τις δύο διοργανώσεις. Το καταψηφίζουµε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
…….Υπάρχει, επίσης, ένα πολύ σοβαρό ζήτηµα. Υπάρχουν διατάξεις, όπως το άρθρο 22, που βάζει θέµατα προσωπικού. Είµαστε κάθετα αντίθετοι. Χρειάζεστε προσωπικό; Πάρτε µόνιµο προσωπικό. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού και είναι γνωστές. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σ’ αυτή τη Γραµµατεία που κάνει συµβάσεις µιας ηµέρας µε κοµµάτια εργαζοµένων.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ:
Να έρθω τώρα στο σηµαντικό άρθρο, στο άρθρο 22.
Τώρα, όσον αφορά τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού έχουµε καταθέσει τροπολογία για τους συµβασιούχους. Θα έπρεπε να είχατε δώσει κι εσείς, αλλά και οι προηγούµενες κυβερνήσεις γιατί δεν είναι µόνο δικό σας το θέµα- µόνιµες λύσεις και να µην εµπαίζετε όλους τους εργαζόµενους της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού που είναι µε σύµβαση. Σας βολεύει βέβαια.

Πέµπτη 2 Ιουλίου 2009 (Πρωί)
Συζήτηση και ψήφιση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόµου του Υπουργείου Πολιτισµού: "Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - Βόλος 2013 και άλλες διατάξεις".

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Έρχοµαι στις τροπολογίες που έχουµε καταθέσει ακόµα και ζητάµε να τις κάνετε δεκτές, κύριε Υπουργέ. Είναι εµπρόθεσµες. Αφορούν εργασιακά θέµατα, κοινωνικά θέµατα, καυτά θέµατα. Και να αναφερθώ στην 615/30, στην οποία έχουµε προσωπικό που δουλεύει άλλο µόνιµο, άλλο µε αορίστου χρόνου, άλλο µε συµβάσεις έργου, άλλο µε συµβάσεις χρόνου, άλλο µε συµβάσεις µιας ηµέρας. Εµείς λέµε, λοιπόν, αυτοί που είναι αορίστου και τα λοιπά, κατ’ αρχήν και οι άλλοι που έχουν προσληφθεί οι Μόνιµοι να τους αναγνωριστεί η προϋπηρεσία που δούλευαν στην ίδια υπηρεσία. δούλευαν στο χώρο αυτό, έγιναν αορίστου χρόνου, δεν τους αναγνωρίζετε…
Λοιπόν, να τα κωδικοποιήσω, κύριε Υπουργέ. Ζητάµε να αναγνωριστεί ο χρόνος προϋπηρεσίας και σε αυτούς που έχουν γίνει αορίστου και σε αυτούς που είναι µόνιµοι, γιατί έχει αναγνωριστεί σε ορισµένους και να περάσει µε την ίδια διαδικασία που πέρασε µε τη διάταξη που φέρατε για τους στρατιωτικούς υπαλλήλους. Το ένα είναι αυτό.
Το δεύτερο, έρχοµαι τώρα γι’ αυτούς τους οποίους έχετε χρόνια τώρα να δουλεύουν µε σύµβαση µιας ηµέρας. Πρέπει και αυτούς να µην το αναφέρω, µε πιέζει και η κυρία Πρόεδρος, θα το αναπτύξω αν θέλετε και στη δευτερολογία µου- πρέπει και αυτούς, κύριε Υπουργέ, να τους κάνετε αορίστου χρόνου. Ογδόντα άνθρωποι είναι, τους ταλαιπωρείτε χρόνια. Τους πήρε το ΠΑΣΟΚ, τους είχε δεκαπέντε χρόνια µε αυτές τις συµβάσεις, συνεχίζετε εσείς άλλα πέντε χρόνια. Έως πότε θα πάει; Έλεος. Κάντε τους αορίστου χρόνου, γιατί καλύπτουν µόνιµες και διαρκείς ανάγκες. Τους έχετε δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια και κάνουν την ίδια δουλειά ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώµατα, χωρίς τελικά ικανοποιητικό µισθό και τα λοιπά. Αυτό είναι για τη σύµβαση µιας ηµέρας.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού):
Εάν θέλουµε εδώ να τα λέµε για να τα ακούµε και να λέµε ότι ενδιαφερόµαστε, εγώ ενδιαφέροµαι πιο πολύ από εσάς και το λέω δηµόσια. Αλλά να είµαστε ρεαλιστές και να ξέρουµε τι ζητούµε και από ποιον το ζητούµε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ: Είναι εργαζόµενοι του Υπουργείου σας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού): Ξέρετε πολύ καλά γι’ αυτά που λέτε και ζητάτε, ότι πρέπει να δώσει για το παραµικρό έγκριση το Γενικό Λογιστήριο κι έρχεστε σ’ ένα νοµοσχέδιο το οποίο είναι για τους Μεσογειακούς Αγώνες και αύριο θα γίνει κάτι άλλο και πάλι θα τα ξαναφέρετε. .Δεν τα φέρνετε όµως εκεί που πρέπει. Κάποτε θα πρέπει να τα πηγαίνετε εκεί που πρέπει, για να πάρουµε την έγκριση.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ: Δεν υπάρχει εισήγηση του αρµόδιου Υπουργείου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κύριε Υπουργέ, συγγνώµη που θα πω µία κουβέντα πάνω σε αυτό που είπατε.
Οι Βουλευτές καταθέτουν τις τροπολογίες, οι Υπουργοί τις κάνουν δεκτές ή όχι και από εκεί και ύστερα παίρνουν τα πράγµατα κάποιον δρόµο Δεν συµβαίνει αυτό που λέτε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Εγώ θα ήθελα να µιλήσω µόνο για την τροπολογία που έχουµε καταθέ σει µε αριθµό 611/26 που αφορά τους ογδόντα περίπου εργαζόµενους που έχουν προσληφθεί από τον ΟΠΑΠ µε εκείνη την φοβερή σύµβαση της µιας µέρας και µε διαδοχικούς νόµους ανανεώνεται η παρουσία τους στην Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού.
Κύριε Υπουργέ, ξέρετε και εσείς και εγώ –το έχουµε πολλές φορές κουβεντιάσει- η πολιτική και η πολιτικοί τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, τον τελευταίο καιρό ακόµα περισσότερο απαξιώνεται και απαξιώνονται συστηµατικά και συνέχεια στα µάτια των πολιτών. Και βέβαια δεν πρέπει αυτό να ισοπεδώνεται. Προφανώς, δεν είναι όλοι ίδιοι. Και προφανώς όλοι µας θα πρέπει να κάνουµε πράγµατα για να το ανατρέψουµε αυτό. Και µπορούµε να το κάνουµε αυτό. Να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Και βέβαια χρειάζεται για να ανατραπεί όραµα, χρειάζονται µεγάλα θέµατα, µεγάλες στρατηγικές.
Ωστόσο ταυτόχρονα για να το πετύχουµε αυτό πρέπει να δείξουµε και να αποδείξουµε στον Έλληνα πολίτη ότι είµαστε κοντά του. Ότι είµαστε κοντά στον άνθρωπο. Και αυτή η συγκεκριµένη περίπτωση νοµίζω ότι ήταν πάρα πολύ καλή ως παράδειγµα να δείξουµε ότι νοιαζόµαστε γι’ αυτά τα παιδιά. Ότι νοιαζόµαστε γιατί το αξίζουν. Ότι νοιαζόµαστε γιατί τους το οφείλουµε. Και βέβαια ότι είναι χρήσιµοι µε τη γνώση και την εµπειρία που έχουν µαζέψει τόσα χρόνια.
Ας παρατείνουµε, λοιπόν, την παραµονή µέχρι το 2013. Αυτό είναι το εύκολο, το πρώτο βήµα βέβαια. Αίρουµε µια αδικία που εµείς οι ίδιοι δηµιουργήσαµε, αίρουµε το δικαιολογηµένο δικαίωµα ανασφάλειας αυτών των παιδιών και το αιχµαλωσιακό καθεστώς εργασίας τους –θα µου επιτρέψετε να πω. Και τι ζητάνε;
Ζητάνε να προσληφθούν; Ζητάνε να νοµιµοποιηθούν; Μπορεί να το ζητήσουν κάποια στιγµή. Ζητάνε να αλλάξουν εργασιακή σχέση; Όχι. Ζητάνε απλώς να παραταθεί µια απόσπαση. Αν είναι δυνατόν. Η παράταση µιας απόσπασης. Αυτό είναι το όλο θέµα. Και µάλιστα όταν είναι γνωστή η εµπειρία που έχουνε, πόσο χρήσιµοι είναι και απαραίτητοι, πόσο ανάγκη τους έχει η χώρα, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, η πολιτεία γενικότερα. Όταν έχουµε τους Special Olympics, έχουµε τους Μεσογειακούς Αγώνες, έχουµε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα καράτε κ.λπ.. Τα ξέρετε καλύτερα από µένα.
Κύριε Υπουργέ, ας προχωρήσουµε σ’ αυτήν τη ρύθµιση της παραµονής µέχρι το 2013, δηλαδή της απόσπασης, µε συµφωνία όλων των κοµµάτων. Και εσείς το είχατε πει νωρίτερα. Μπορούµε να το κάνουµε τώρα. Νοµίζω ότι η πολιτεία τους το οφείλει, εµείς τους το οφείλουµε. Ας το πράξουµε.
Ευχαριστώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ:
Για το θέµα της τροπολογίας την οποία ανέπτυξαν και τα άλλα κόµµατα της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, την τροπολογία που έφεραν ο κ. Λιντζέρης, η κ. Σακοράφα, ο κ. Αηδόνης και ο κ. Καρτάλης, µε γενικό αριθµό την 611 και ειδικό 26, αυτήν την τροπολογία όταν την είχαν ξαναφέρει εδώ στη Βουλή υπήρξε η υπόσχεση από τον κύριο Υπουργό ότι αυτό το θέµα θα λυθεί.
Έχουµε µπροστά µας το καράτε, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα 2010, τους Ολυµπιακούς Αγώνες Νέων το 2010, τα Special
Olympics το 2011. Έχουµε το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα του ΟΧΕ το 2011, έχουµε τους 22ους Ολυµπιακούς Αγώνες Κωφών το 2013, έχουµε τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν µια εξειδίκευση. Αυτοί οι άνθρωποι τι ζητάνε; Μια παράταση µέχρι το τέλος του 2013. Δώστε την παράταση. Είναι αν θέλετε ηθικό, είναι ανθρώπινο θέµα. Πρόκειται για κάτι που οι άνθρωποι αυτοί δεν το κλέβουν, το προσφέρουν. Έχουν τηνεµπειρία. Δεν τους χρειάζεστε; Γιατί τους έχουµε σε οµηρία;
Όλοι µας τους έχουµε σε οµηρία. Αυτήν την κατάσταση τη βρήκατε, δεν τη δηµιουργήσατε, αλλά τέλος πάντων ας δοθεί µιαλύση.
Εγώ πιστεύω ότι και εσείς καταλαβαίνετε, κύριε Ιωαννίδη, ότι πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτηµα αυτό. .εν ξέρω µε το θέµα το χρηµάτων, µε το Υπουργείο Οικονοµικών τι γίνεται, αλλά όµως πολλά άλλα ζητήµατα πώς τα λύνουµε; Και υπάρχει η βούληση αν θέλετε και από την πλευρά της Συµπολίτευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους εµείς θεωρούµε θετικό το νο-
µοσχέδιο στο σύνολό του και το ψηφίσαµε επί της αρχής, καταψηφίσαµε κάποιες διατάξεις και προτείναµε και κάποιες άλλες.
Σας ευχαριστώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ:
Με την τροπολογία µε αριθµό 616, κύριε Υπουργέ, ερχόµαστε σε διαφωνία µε την άλλη τροπολογία που καταθέτουν τα άλλα Κόµµατα της Αντιπολίτευσης σχετικά µε τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού και το αίσχος των συµβάσεων της µίας ηµέρας, καθώς το γεγονός ότι για τόσα χρόνια ογδόντα εργαζόµενοι ταλαιπωρούνται και ενώ έχουν πλήρες ωράριο και δουλεύουν το ίδιο µε τους µόνιµους καλύπτοντας µόνιµες ανάγκες, βρίσκονται σ’ αυτήν την τραγική θέση.
Θέλουµε εµείς να πούµε ότι δεν είναι το νόηµα να παραταθεί η σύµβασή τους µέχρι το 2013 και µετά να τους αναπετάξετε
σαν στηµένες λεµονόκουπες, πενήντα χρονών ανθρώπους, στα σκουπίδια. Είναι εδώ και τώρα να προωθήσετε ρύθµιση να µονιµοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Δουλεύουν ήδη έξι χρόνια.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:
Θέλω να πάω σε δύο τροπολογίες, κύριε Υπουργέ, τις οποίες καταθέσαµε και αφορούν εργαζόµενους στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Επανειληµµένα σας έχουµε ενοχλήσει άλλωστε αναφέρθηκαν και άλλοι συνάδελφοι εδώ µέσα γι’ αυτές. Αφορούν ενενήντα εργαζόµενους µε συµβάσεις εργασίας οι οποίες ανανεώνονται κάθε τόσο, άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται πραγµατικά σε οµηρία. Φταίνε πολλοί, φταίµε και εµείς, φταίτε και εσείς. Πρέπει να λυθεί κάποια στιγµή αυτό το πρόβληµα. Έχουµε µεγάλες διοργανώσεις µπροστά µας. Έχουν την τεχνογνωσία, έχουν την εµπειρία, έχουν τις γνώσεις, τη διάθεση, είναι νέα παιδιά, µπορούν να χρησιµοποιηθούν και στους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και στους Αγώνες του 2011, που είναι µπροστά µας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ:
Τέλος να αναφέρω ότι για τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού  είπατε πριν, ότι δεν έχετε αρµοδιότητα να δεχθείτε τις τροπολογίες, γιατί κανονικά θα έπρεπε να απευθύνονται προς το Υπουργείο. Είπατε συγκεκριµένα, ότι θα πρέπει να απευθύνονται προς το Υπουργείο Οικονοµικών.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού): Δεν είπα αυτό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Το είπατε, το ακούσαµε!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού): Έρχεστε εσείς κάθε φορά και κάνετε προτάσεις, καταθέτετε τροπολογίες για τους ανθρώπους που δουλεύουν στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού.
Εγώ πολεµώ και δύο φορές που έχουν γίνει πράγµατα, τα έχω κάνει εγώ. Μέχρι όµως να πάω στο Υπουργείο, ήταν επί οκτώ µήνες στον αέρα, δεν υπήρχαν. Έχει µία ειδική µονάδα αόρατη. Ήταν αόρατοι. Δεν έβαλα κανέναν και πολεµάω και θα πολεµάω για να µένουν στο Υπουργείο. Όσο θα είµαι, θα πολεµάω. Αυτή είναι η θέση η δική µου. Αφήστε την ευαισθησία ότι ενδιαφέρεστε για να ακούγεστε. Εγώ το κάνω στην πράξη. .εν έβαλα κανέναν. Αυτοί που µιλούν, τους έχουν βάλει. Είναι άνθρωποι που δεν είναι µόνο πέντε και έξι χρόνια, αλλά δέκα χρόνια. Εποµένως, το τι κάνω εγώ µε το Υπουργείο Οικονοµικών είναι το καθήκον µου, αυτό που µου λέει η συνείδησή µου.
Εγώ λέω λοιπόν, όταν φέρνετε οποιαδήποτε τροπολογία, ότι πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να περάσει από το Γενικό Λογιστήριο. Αυτό λοιπόν εγώ το κάνω συνεχώς χωρίς τις δικές σας τροπολογίες και το ζητώ από το Γενικό Λογιστήριο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Επειδή όµως µου πήρατε το λόγο,
να ολοκληρώσω, κύριε Υπουργέ!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Αφήστε την κ. Μελά να ολοκληρώσει, κύριε Υπουργέ και να κλείσετε εσείς!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού): Ένα λεπτό. Τα 150 ευρώ, γιατί λέτε ότι εκτός από όλους τους άλλους τα δικαιούται και η γραµµατεία.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Βεβαίως και τα δικαιούται.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισµού): Μα, δεν ακούω κανέναν να το λέει!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Το έχουµε πει ήδη και µε ερωτήσεις, κύριε Υπουργέ. Να ολοκληρώσω. Εµείς λέµε ότι κανονικά και έτσι πρέπει και έτσι είναι το σωστό. Πρέπει ο κύριος Υπουργός αν θέλει βέβαια να κάνει δεκτή την τροπολογία που καταθέσαµε και την 616 και την 615 και την 618 και µετά να πάει κανονικά στο Υπουργείο Οικονοµικών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Να την κάνει δηλαδή δεκτή και µετά να πάει στο Υπουργείο Οικονοµικών;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Δεν µε καταλάβατε! Εµείς θα την στείλουµε στο Υπουργείο Οικονοµικών; Ας την κάνει δεκτή, ας έχει την πολιτική βούληση και θα βρεθεί και ο τρόπος. Εµείς καταθέτουµε µία τροπολογία, όπως όλοι, χωρίς να περάσει από το νοµικό συµβούλιο και το ξέρετε.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πρέπει να διαβιβάζονται από τη Βουλή οι εµπρόθεσµες τροπολογίες στο Λογιστήριο για έκθεση.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΥΑ ΜΕΛΑ: Από τη Βουλή θα έπρεπε να είχαν διαβιβαστεί. Ήταν εµπρόθεσµες έτσι κι αλλιώς.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ:
Όσον αφορά τους υπαλλήλους της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού που υπηρετούν µε συµβάσεις µιας µέρας στον ΟΠΑΠ, εµείς θεωρούµε ότι θα πρέπει να παρατείνεται για τις ανάγκες διεξαγωγής και των χειµερινών αθλητικών
διοργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου