Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Τελειώνει το Σίριαλ της Επιλογής Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού


Όλα μένουν ανοιχτά
Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Αρκετοί οι υποψήφιοι για την θέση του Γ.Γ.Α.

Θέμα ωρών θεωρείται η επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και πλέον είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί ένα πρόσωπο που δεν προέρχεται από τα σπορ, αλλά θα έχει διαχειριστικές ικανότητες και θα ανήκει στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.


Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου ΓΓΑ και τα σενάρια πολλαπλασιάζονται, καθώς στη λίστα των υποψηφίων προστίθενται διαρκώς καινούρια ονόματα. Το τελευταίο που ακούστηκε ήταν αυτό του 51χρονου ορθοπεδικού γιατρού και πρώην βουλευτή Σερρών κατά την περίοδο 2004-2007, Άρη Μουσιώνη ο οποίος ανήκει στο στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού, διαθέτει εμπειρία διοίκησης νοσοκομείων αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον Αθλητισμό.
Από το χώρο του αθλητισμού υποψήφιοι είναι ο Κώστας Παταβούκας, πρώην διεθνής αθλητής του μπάσκετ και πρόεδρος του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, που δεν κατάφερε να κερδίσει βουλευτική έδρα. Το αρνητικό στην υποψηφιότητα του είναι ότι δηλώνει επιχειρηματίας και δεν έχει την ακαδημαϊκή ιδιότητα που είχαν όσοι κάλυψαν μέχρι στιγμής τις θέσεις των γενικών γραμματέων στη νέα κυβέρνηση. Επίσης βιογραφικό κατέθεσε ο πρώην διευθυντής αθλημάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος έχοντας όμως λιγότερες πιθανότητες. Ενδιαφέρον για την θέση του ηγέτη του αθλητισμού έδειξαν και αρκετοί πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών (Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Στέλιος Αγγελούδης κ.α.) που πρόσκεινται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στα γραφεία της Κηφισίας 7, όπου στεγάζεται η ΓΓΑ, ακούστηκε μεταξύ άλλων και το όνομα του 35χρονου Θεσσαλονικιού Δικηγόρου και υποψήφιου Βουλευτή Αργύρη Αργυριάδη. Σε καμία περίπτωση, πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιλογή ονόματος που δεν έχει… πέσει ακόμη στο τραπέζι…
Πέρα από την επιλογή του προσώπου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι αρμοδιότητες που θα παραχωρηθούν στο νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού, αφού από το 2004 και έπειτα οι υφυπουργοί Αθλητισμού είχαν συγκεντρώσει πάνω τους υπεραρμοδιότητες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του θεσμού του γενικού γραμματέα Αθλητισμού.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΗΓΗ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Κυριε Αγνωστε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού θα αναγκαστείς να ακούσεις και τα ''Χριστουγεννιάτικα κάλαντα'' των συμβασιούχων υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ που υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια στη ΓΓΑ και η απόσπασή τους λήγει 31.12.2009
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΧΟΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι !
    Δεν ανήκω στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά πτυχία έχω και... κοινωνική δράση μπόλικη.
    Με διορίζετε Γενικό Γραμματέα γιαμια βδομάδα να σπρώξω τα 73 φιλαράκια μου σε μόνιμη εργασία, και μετά με απολύετε και βάζετε κάποιον άλλο του περιβάλλοντός σας.
    Ανδρέας Μητρόπουλος
    (του δικού του περιβάλλοντος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή