Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

Με «ανοιχτές αγκάλες» υποδεχθήκαμε σήμερα (23-11-2009) εμείς οι 72 εργαζόμενοι συμβασιούχοι ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ, τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, παρουσία των Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Παύλου Γερουλάνου και Αγγελικής Γκερέκου.
Εμείς οι 72 εργαζόμενοι ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την «οδύσσεια» που έχουμε βιώσει, τα τελευταία 8 χρόνια με την «περίφημη» εργασιακή σύμβαση της ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ και τις 5 επανειλημμένες διατάξεις νόμων, που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς, με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς καμία εργασιακή διακοπή.
Οι αποφάσεις αυτές παρέτειναν την απόσπαση-παράταση μας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αιτία την διενέργεια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και συνεδρίων που έχει αναλάβει η χώρα μας, με αρχή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 (ν. 2947/2001).
Υπενθυμίσαμε, ότι οι 5 διαρκείς παρατάσεις – αποσπάσεις μας, έγιναν διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Άλλωστε εμείς οι 72 εργαζόμενοι με την καθημερινή παρουσία και ενασχόληση μας με την ΓΓΑ αποκτήσαμε εξειδίκευση, γνώση και εμπειρία στο εργασιακό μας αντικείμενο χειριζόμενοι κοινά θέματα με τους μονίμους και Ι.Δ. Αορίστου χρόνου συναδέλφους μας.
Επιπρόσθετα στη Βουλή όλες οι πτέρυγες της προηγούμενης Κυβέρνησης καθώς και στελέχη του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, είχαν δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή τους, στο αίτημα μας, ώστε να δοθεί παράταση της απόσπασής μας στη ΓΓΑ, με αιτία την διενέργεια των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας μέχρι 31.12.2013
Ζητήσαμε να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα της εργασιακής μας σχέσης και να αποκτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά στη ΓΓΑ.
Ο κύριος Γερουλάνος αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά μας, αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα των συμβάσεων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά το Υπουργείο Πολιτισμού. Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση – γέφυρα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος χωρίς όμως περαιτέρω εξηγήσεις.
Η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων, θα γίνει αξιοκρατικά και όχι τυπολατρικά και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εξειδικευμένες περιπτώσεις συμβασιούχων που απαιτούν πρακτική εμπειρία που πολλές φορές είναι πιο σημαντική από τις σπουδές του.

3 σχόλια:

  1. Τσάμπα -δηλαδή- οι ανοιχτές αγκάλες ?
    Αντρέας Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τσάμπα -λέει ένα τραγουδάκι της Πίτσας Παπαδοπούλου- καίει η λάμπα, τσαμπα δεν κοιμάμαι".

    Επομένως...

    "Τσάμπα οι ανοιχτές αγκάλες,
    τέτοια δε μασάμε..."

    Αντρέας Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη γκρίζα ζώνη παραμένουμε......επιμένουμε όμως και υπομένουμε......η ελπίδα πεθαιονει τελευταια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή