Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Συγκέντρωση των συμβασιούχων στο υπουργείο Εσωτερικών


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης έκλεισαν βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Πανεπιστημίου, η βασ. Σοφίας και η βασ. Αμαλίας. Η κίνηση αποκαταστάθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι.

Το Συντονιστικό Συμβασιούχων καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.

Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν:

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την κήρυξη απεργίας από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή από την ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.

Το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου