Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι

Τρίωρη στάση εργασίας (ξεκινά στις 12.00) πραγματοποιούν σήμερα οι 72 υπάλληλοι του ΟΠΑΠ αποσπασμένοι στην ΓΓΑ, με το απαράδεκτο καθεστώς της σύμβασης μιας μέρας. Νέοι άνθρωποι που ζουν καθημερινά - μ' ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και πολιτικής ομηρίας. Παρά το ότι παρέχουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία κατά πλήρες ωράριο, ίδιο με αυτό των μονίμων υπαλλήλων και καλύπτουν διαρκείς ανάγκες των οργανικών μονάδων στις οποίες είναι τοποθετημένοι.

Αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς η γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, που έχουν προωθήσει και προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στα πλαίσια των σχετικών κατευθύνσεων της ΕΕ, συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς επίσης και παράδειγμα για το πώς τα δύο κόμματα εξουσίας, αξιοποιούν κάθε μέσο στην προσπάθεια μετατροπής των εργαζομένων σε εκμεταλλεύσιμο είδος.

Οι 72 υπάλληλοι στη ΓΓΑ διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καλούν (και πρέπει) να βρεθούν στο πλάι τους και όλοι οι συνάδελφοί τους, μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Στο δίκαιο αίτημά τους, συμπαραστάτη έχουν από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ. Που χωρίς μισόλογα, ξεκάθαρα τάσσεται - εντός και εκτός Βουλής, στη θεωρία και την πράξη - υπέρ της δικαίωσης (όπως και των αντίστοιχων σε άλλους τομείς συναδέλφων) τους. Οπως και το ΠΑΜΕ που (και) με αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικεί - μεταξύ άλλων - σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων, την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου