Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Δημοσιεύματα του τύπου για την συνάντηση των συμβασιούχων της Γ.Γ.Α. με τον υπουργό κ. Γερουλάνο και τον νέο Γ.Γ.Α. κ. Μπιτσαξή





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΓΑ ΜΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

Με «ανοιχτές αγκάλες» υποδέχθηκαν χθες οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μίας ημέρας, τον νέο γενικό γραμματέα αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και της υφυπουργού Αγγελικής Γκερέκου.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την «Οδύσσεια» που βιώνουν τα τελευταία 8 χρόνια με την «περίφημη» εργασιακή σύμβαση της μίας ημέρας και τις 5 επανειλημμένες διατάξεις νόμων, που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς, με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς καμία εργασιακή διακοπή.
Οι αποφάσεις αυτές παρέτειναν την απόσπαση-παράτασή τους στη ΓΓΑ, με αιτία την διενέργεια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, που έχει αναλάβει η χώρα μας, με αρχή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 (ν. 2947/2001).
Υπενθύμισαν ότι οι διαρκείς παρατάσεις – αποσπάσεις έγιναν διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με την προϋπόθεση ότι οι 72 συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι, αφού χειρίζονται κοινά θέματα με τους μονίμους συναδέλφους τους.
Επεσήμαναν, επίσης, ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής, καθώς και στελέχη του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, είχαν δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Επίσης είχαν καταθέσει σειρά τροπολογιών για την παραμονή τους με απώτερο σκοπό να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει η ΓΓΑ όπως η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων «Βόλος-Λάρισα 2013».
Οκ. Γερουλάνος αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των συμβασιούχων αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα των συμβάσεων, που πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά το Υπουργείο Πολιτισμού.
Τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί μία λύση –γέφυρα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος». Δεν έδωσε όμως περαιτέρω εξηγήσεις…
Η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων, υποστήριξε, ότι θα γίνει «αξιοκρατικά και όχι τυπολατρικά». Τέλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εξειδικευμένες περιπτώσεις συμβασιούχων, που απαιτούν πρακτική εμπειρία πιο σημαντική από τα πτυχία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΗΓΗ : ΠΡΑΣΙΝΗ

-----------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛΑΒΕ ΧΘΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΓΑ ΠΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ

Του Β. ΓΕΩΡΓΙΩΤΗ

Άρχισαν οι περικοπές

Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχουμε από χθες και με τη βούλα. Ο Πάνος Μπιτσαξής πήγε στο κτίριο της ΓΓΑ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και την υφυπουργό Αντζελα Γκερέκου και ανέλαβε τα καθήκοντά του, απόντος του προκατόχου της θέσης Σταύρου Δουβή. Για τον κ. Μπιτσαξή κανείς δεν έχει βρεθεί να εκστομίσει κακό λόγο. Είναι πολύ συμπαθής σε όλους όσοι τον γνωρίζουν. Μάλιστα, από τον δικαστικό χώρο πολλοί απορούσαν πως ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και τόσο ικανός στη δουλεία του αποφάσισε να εμπλακεί με τον αθλητισμό. Την απάντηση έδωσαν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπιτσαξής εισήλθε στον αθλητισμό με σκοπό να τον νοικοκυρέψει. Και όπου ακούτε νοικοκυριό στη νέα κυβέρνηση, πρέπει να το συνδυάζετε με περικοπές (το όνομα του προέρχεται άλλωστε από την τουρκική λέξη bicak = μαχαίρι). Σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό, τα κονδύλια για τον αθλητισμό έχουν περιοριστεί κατά 25 εκατ. Ευρώ για το 2010, όταν το 2009 ήταν 200 εκατομμύρια. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει αναλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση έξοδα ύψους 107 εκατ. για κατασκευή αθλητικών χώρων, 28 εκατ. για τους Μεσογειακούς Αγώνες, 27 εκατ. για τους Special Olympics και 17 εκατ. την Ολυμπιάδα των Κωφών, διοργανώσεις που θα γίνουν μέχρι το 2013. Υπολογίστε και τα χρέη της ΓΓΑ που φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, συν 10 εκατ. πρόστιμο για μια εκδήλωση FIFpro που ματαιώθηκε, για να καταλάβετε τι απομένει να διατεθεί για τον πρωταθλητισμό και αθλητισμό.
Πριν προλάβει να καθίσει στο νέο του γραφείο, ο κ. Μπιτσαξής δέχθηκε τους 70 συμβασιούχους της ΓΓΑ που ζητούν την μονιμοποίησή τους και τους υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματός τους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΗΓΗ : ΕΞΕΔΡΑ
-----------------------------------------------------------------------------------
Πέφτει…μαχαίρι παντού!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Διαφάνεια, περικοπές δαπανών και το γενικότερο νοικοκύρεμα του αθλητισμού, οι στόχοι του Μπιτσαξή που ανέλαβε καθήκοντα στη Γ.Γ.Α.
…. Ο Μπιτσαξής πάντως έπιασε ήδη δουλειά από την πρώτη την πρώτη μέρα, καθώς συναντήθηκε χθες με τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές της ΓΓΑ και ξεκίνησε να ενημερώνεται για τα νέα του καθήκοντα (απών από την εγκατάσταση του νέου γ.γ.Α. ήταν ο απερχόμενος Σταύρος Δουβής…).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος γ.γ.Α. «με το καλημέρα» δέχθηκε μαζί με τον υπουργό και την υφυπουργό τον σύλλογο των εργαζομένων στη ΓΓΑ και τους 70 συμβασιούχους μίας ημέρας, οι οποίοι επιχειρούν εδώ και χρόνια τη μονιμοποίησή τους……………..

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΗΓΗ : ΦΩΣ
-----------------------------------------------------------------------------------
Εποχή περικοπών

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

…Να βάλει τάξη στον Αθλητισμό υποσχέθηκε με την εγκατάσταση του ο νέος ΓΓΑ, ενώ ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η επιλογή του έγινε διότι είναι μακριά από συμφέροντα. Ο νέος γγΑ δέχτηκε μαζί με τον υπουργό και την υφυπουργό το σύλλογο των εργαζομένων στη ΓΓΑ και τους 70 συμβασιούχους «μίας ημέρας» που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια για να πετύχουν την μονιμοποίησή τους, προς τους οποίους υπήρξε δέσμευση ότι θα επιλυθεί το πρόβλημά τους………….

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


ΠΗΓΗ : GOAL

-----------------------------------------------------------------------------------
Συμβασιούχους αντί για τον Δουβή αντίκρισε ο νέος ΓΓΑ


Θανος Mπλουνας

Πρόσωπο–έκπληξη που δεν προέρχεται από το χώρο του αθλητισμού, ούτε είναι γνωστό στον κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, επελέγη για τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού. Πρόκειται για τον δικηγόρο (ποινικολόγο) Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Στο βιογραφικό του αναφέρονται τα εξής: «Γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1980 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα με ιδιαίτερη παρουσία σε σημαντικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος σε θέματα νομοθετικής πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού, πρόεδρος του Δ. Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και γενικός γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης».
Χθες, δηλαδή μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή του, ο κ. Μπιτσαξής συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, που θα είναι ο πολιτικός του προϊστάμενος, και την υφυπουργό Τουρισμού, Α. Γκερέκου, επισκέφτηκε το κτίριο της Κηφισίας 7, όπου στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο απερχόμενος γ. γ. Στ. Δουβής δεν ήταν εκεί. Ελειπε στο εξωτερικό, άρα «τελετή παράδοσης – παραλαβής» δεν έγινε. Ο νέος γενικός επισκέφτηκε τους ορόφους του κτιρίου για να γνωριστεί με το στελεχικό δυναμικό και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο νέο του γραφείο, όπου δέχθηκε τους διευθυντές των τμημάτων.
Πάντως, το πρώτο ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει δεν ήταν αθλητικής φύσης. Στον πέμπτο όροφο περίμεναν οι συμβασιούχοι της ΓΓΑ, που ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους. Ομως επειδή η απάντηση που έχουν πάρει από τον υπουργό Πολιτισμού δεν ήταν θετική, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.
Ο κ. Μπιτσαξής θέλησε να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κατά την πρώτη ημέρα της εμφάνισής του στη ΓΓΑ. Οταν ένας δημοσιογράφος τον πλησίασε και του ζήτησε δήλωση τον απέφυγε, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει μεμονωμένα.
Αρμοδιότητα του κ. Μπιτσαξή θα είναι ο εθνικός επιτελικός σχεδιασμός καθώς και η συνολική ευθύνη για όλα τα θέματα που αφορούν την πρόοδο και την καλύτερη διοργάνωση και λειτουργία του αθλητισμού στη χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


ΠΗΓΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου