Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή προς ΟΛΕΣ τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων ενόψει του νομοσχέδιου του Ι. Ραγκούση


Ως ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ "ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ" δε θεωρούμαστε άνθρωποι που επειδή «βάλαμε το ένα πόδι» σε κάποια υπηρεσία του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα θέλουμε να «κλειδώσουμε» τη θέση και... να μην κουνηθούμε από εκεί ούτε αν κηρυχθεί πόλεμος. Επιτρέψτε μας λοιπόν να καταθέσουμε μια εκ των έσω ματιά...

Ως εργαζόμενοι για πολλά χρόνια (ως και οχτώ) σε μια από τις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) βιώσαμε την ανασφάλιστη εργασία για δύο συνεχή έτη (2007-2008), μείναμε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εξαιρούμαστε της καταβολής επιδόματος που λαμβάνουν όλοι οι λοιποί συνάδελφοί μας ενώ χειριζόμαστε κοινά θέματα και δε μας παρέχονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα (π.χ. άδεια ανατροφής τέκνου, εκπαιδευτική άδεια).

Στο πρόσφατο παρελθόν η σημερινή Κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση, πρωτοστατούσε προβάλλοντας με αγορεύσεις βουλευτών, σημερινών κυβερνητικών στελεχών, καθώς και με σειρά καταθέσεων τροπολογιών την αναγκαιότητα παράτασης της απόσπασής μας στη Γ.Γ.Α. μέχρι να βρεθεί λύση.

Επιπρόσθετα όλες οι πτέρυγες της Βουλής υποστήριζαν το δίκαιο αίτημά μας για σταθερή και μόνιμη εργασία.

Το ψυχολογικό κόστος μιας τέτοιας χρόνιας αγωνίας είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

Και μέσα σε όλα αυτά ο φόβος μην αντιδράσουμε, μη μιλήσουμε, μη φωνάξουμε καθώς η δαμόκλειος σπάθη της μη ανανέωσης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας κάθε μέρα.

Ομοίως και συνάδελφοι μας συμβασιούχοι σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν ανήκουμε στις γενικεύσεις του τύπου «γαλάζια - πράσινα παιδιά», «κηφήνες», «δημοσιοϋπάλληλοι» αλλά είμαστε εργαζόμενοι -και πάνω απ' όλα άνθρωποι- που καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες στις οργανικές μονάδες των υπηρεσιών που είμαστε τοποθετημένοι.

Καθένας από τους συναδέλφους μας τρέμει στο ενδεχόμενο το 2010 να τους βρει άνεργους.

Καθένας από τους συναδέλφους μας δεν είναι ένα στατιστικό δείγμα, δεν είναι ένας αριθμός στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Και θα μπορούσε να είναι ο γονιός ή το παιδί καθενός από εμάς. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ καθώς η απόσπασή μας λήγει 31/12/2009 και το νέο σύστημα προσλήψεων του υπουργού Ι. Ραγκούση μας εξαιρεί.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΟ ενόψει του Νομοσχεδίου με τίτλο "Αναμόρφωση Συστήματος Προσλήψεων και Καθολική Υπαγωγή τους στον Πλήρη Έλεγχο του ΑΣΕΠ".

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και τη συμπαράστασή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου