Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας


Πέντε πορείες και κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αποκλεισμένοι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Κλειστή η πλατεία Καραϊσκάκη από εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Απεργία επ΄ αόριστον πραγματοποιούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Αθηναίων, με αίτημα την τακτοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στα απορριμματοφόρα και στον καθαρισμό δρόμων.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού, που απεργούν για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη. Ζητούν την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την εξαίρεσή τους από τις 24μηνες συμβάσεις.

Συγκεντρωμένοι έξω από την Λυρική Σκηνή στην οδό Ακαδημίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων της σκηνής. Προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης.

Ζητούν, υπαγωγή του επαγγέλματός τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση εργασιακή αποκατάσταση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών και εξαίρεσή τους από το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις.

Συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του Περάματος, από εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Θα αποκλείσουν με σκάφη το λιμάνι του Πειραιά.

Μεταξύ άλλων ζητούν ανασυγκρότηση και η δημιουργία υποδομών της ζώνης και λήψη μέτρων για την άμεση στήριξη των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου