Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Κανένας εργαζόμενος με ελαστική απασχόληση [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ]


Παρέμβαση στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο έκανε ο Γ. Μαυρίκος, βουλευτής του Κόμματος

To KKE διεκδικεί για το δημόσιο μια σχέση εργασίας, αυτήν του δημοσίου δικαίου και είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις πολλές κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται με διάφορες μορφές εργασίας. Αυτό τόνισε χτες στη Βουλή καταψηφίζοντας το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος. Υπογράμμισε ακόμα ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, θεσμοθετεί την μερική απασχόληση στο δημόσιο.

Ζητάμε, είπε ο βουλευτής, να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία στο δημόσιο, να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν και να καταργηθούν τα stage και στον ιδιωτικό τομέα.

Για το ΚΚΕ, συνέχισε, η δουλειά δεν είναι ευκαιρία αλλά δικαίωμα για όλους ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στις εκλογές. Ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στο δημόσιο αλλά διαιωνίζονται οι αδικίες που υπάρχουν. Απαριθμώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, ανέφερε την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου αρκετοί εργαζόμενοι δουλεύουν για δέκα περίπου χρόνια με συμβάσεις της μιας (!) ημέρας, το ΚΕΘΕΑ όπου οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα, τους εργαζόμενους που εξυπηρετούν τους αλλοδαπούς, οι οποίοι δουλεύουν με συμβάσεις που λήγουν καθώς και τις 45.000 συμβασιούχους των ΟΤΑ.

Το ρουσφέτι, είπε, και η συνεχής κομματική ομηρία των εργαζομένων είναι μια συνεχής και μεθοδευμένη πολιτική προκειμένου να αιχμαλωτίζονται οι συνειδήσεις τους και για το φαινόμενο αυτό είναι βεβαρημένο το μητρώο του δικομματισμού. Οι πολιτικές των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) τόνισε, στερούν την ελπίδα για δουλειά σε χιλιάδες νέους και με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι για τα φαινόμενα του ρουσφετιού, των πελατειακών σχέσεων και των ελαστικών μορφών εργασίας δεν φταίνε γενικά και αφηρημένα όλοι, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά που αυτοί εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου