Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τους συμβασιούχους

Διαβάστε τι είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το ζήτημα των συμβασιούχων (και της ΕΡΤ),όταν ερωτήθηκε στην εκπομπή που ήταν καλεσμένος την Τρίτη 13/4/2010:

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Με τους συμβασιούχους τι θα κάνετε κ. Υπουργέ; Όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι δεδομένο ότι δεν θα ανανεωθούν στην προσπάθεια μειώσεως;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι. Κοιτάξτε, το Δημόσιο ποτέ δεν θα μπορέσει να επιζήσει μόνο με το μόνιμο προσωπικό. Πάντα θα έχει ανάγκη και κάποιο εποχικό προσωπικό, κάποιες συμβάσεις. Είναι προφανές αυτό. Έχουμε μιλήσει για μια περιστολή.

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Της τάξεως;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχουμε πει μέχρι 30% όπου είναι δυνατόν. Και αυτό είναι κάτι το οποίο στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Ραγκούση, που έχει τη συνολική εποπτεία αυτού του ζητήματος, επιχειρούμε να υλοποιήσουμε.

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: 30% δεν θα ανανεωθούν, αυτό μας λέτε αυτή τη στιγμή, μεσοσταθμικά.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι μεσοσταθμικά. Σε ορισμένους τομείς δεν μπορείς να πας σε τέτοιου είδους μειώσεις, γιατί υπάρχουν πραγματικές ανάγκες. Σε άλλους τομείς θα γίνει μια πολύ. Θα φτάσουμε μέχρι 30%.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν θέλω να σας δώσω μια μέση μείωση, γιατί αυτό χρειάζεται μια συνολική αποτύπωση όλων των αναγκών σε όλους τους τομείς, για το οποίο βρισκόμαστε σε μια διαδικασία.

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Σας θέτω αυτό το ερώτημα και λόγω της ΕΡΤ, η οποία έχει πάρα πολλούς συμβασιούχους. Δηλαδή λέτε ότι σε κάθε κρατική υπηρεσία το μέγιστο θα είναι το 30%; Αποκλείετε να φτάσουμε παραπάνω;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, ως μέγιστο εκεί θα φτάσουμε, εκτός αν σε κάποια υπηρεσία δούμε ότι δεν υπάρχουν ανάγκες.

Πηγή : ertjournalists.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. κάποτε, και τώρα βέβαια, υπήρχε, και υπάρχει βέβαια ένα πανέμορφο τραγουδάκι.
    Ήταν θαρρώ των "ANIMALS"
    Ο τίτλος του τραγουδιού ; The house of the rising sun, δηλαδή το σπίτι του ανατέλλοντος ηλίου.
    Σήμερα αν το τραγουδούσαμε ίσως το λέγαμε αλλιώς : Το χάος of the rising sun !

    ΑπάντησηΔιαγραφή