Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την ΓΣΕΕ

Δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ραντεβού του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου με τη ΓΣΕΕ με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς η ΔΑΚΕ αποφάσισε να μην προσέλθει στη συνάντηση. Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την Τρίτη και, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει στην κήρυξη γενικής απεργίας στις 5 Μαΐου.
Επίσης, η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους στη μεγάλη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πρωί του Σαββάτου. Αναφέρει ότι η 1η Μάη, εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε θέση μάχης και αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών τους δικαιωμάτων, που έχουν μπει πλέον στην κλίνη του προκρούστη των περικοπών.

Όπως τονίζει, οι δουλειές, τα εισοδήματα, η ασφάλιση, τα κοινωνικά δικαιώματα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση αμφισβήτησης και συμπίεσης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές και άλλα βάρη, αρνούνται τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των Βρυξελλών, του ΔΝΤ, των εργοδοτών και των 'αγορών' και απαιτούν από την κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά κάθε σκέψη, προσπάθεια ή πολιτική αντεργατικών και περιοριστικών μέτρων.

Πηγή : http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου