Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απαράδεκτη επίθεση προς τον προέδρο της ΓΣΕΕ στη σημερινή συγκέντρωση

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει τη βίαιη επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου στη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή καθώς και την επίθεση με χρήση δακρυγόνων από ομάδα των ΜΑΤ κατά του ιστορικού στελέχους Μανώλη Γλέζου.

13 σχόλια:

  1. 1. Συμφωνώ...
    Είναι απαράδεκτες οι βίαιες επιθέσεις κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, όσος και δικαιολογημένος κι αν είναι ο θυμός κάποιων θερμόαιμων, από την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης και τις αρχικές υποστηρικτικές δηλώσεις του Παναγόπουλου..
    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τήρησε όλο αυτόν τον καιρό απαράδεκτα φιλοκυβερνητική στάση, που δεν συνάδει με την ιδιότητά του ως ηγέτη των εργαζομένων.
    Αυτό όμως δεν δικαιολογεί με τίποτα ενέργειες, που "κάποιοι" θα τις αξιοποιήσουν και θα τις χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι γαι αποστασιοποίηση από τους αγώνες που πρέπει να ενταθούν.

    2.Επίσης οφείλω προσωπικά να καταδικάσω την νέα επίθεση επανακομματικοποίησης-επανίδρυσης του κράτους (και πάλι) από τη σημερινή κυβέρνηση, που επιχειρείται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα και θα ψηφιστεί με κατεπείγουσες διαδικασίες την Τρίτη (ούτε να συνεδριάσει η ΑΔΕΔΥ δε θα προλάβει). Συγκεκριμένα καταργούνται και δημιουργούνται νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια και λήγουν οι θητείες των πάσης φυσεως διυθυντάδων, προκειμένου να ξαναδιοριστούν οι ημέτεροι. (πούσαι Παυλόπουλε, πούσαι Πεπονή...(

    Αντρέας Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν έχεις υπόψη σου τα μετρήσιμα κρίτήρια πλέον επιλογής των Διευθυντών και Προϊσταμένων από ανεξάρτητα Υπηρεσιακά Συμβούλια.Η κομματικοποίηση που υπήρχε εαν διαφωνείς με αντικειμενικά μετρησιμα κριτήρια των προσόντων τους, θα εξακολουθούσε να υπαρχει.Επειδή δεν συνομοσιολογώ περιμένω εαν υπάρχει πραγματικά δίκαιο σύστημα να το δω στην υλοποίησή του και όχι από πρίν να είμαι αρνητική ως συνήθως γίνεται από τα κόμματα της άρνησης.
    Όσο αφορά τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ δεν έχεις υπόψη σου ή θέλεις να ξεχνάς ή δεν παρακολουθείς την επικαιρότητα, ότι συμφώνησε (με επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση) στην ημερίδα των κοινωνικών φορέων στο Ζάππειο που τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός για τις πολιτικές που θα πραγματοποιήσει.
    Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι δικαιολογημένος κανένας θερμόαιμος διαδηλωτής και μάλιστα προερχόμενος από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.Ήμουν παρούσα, τα άτομα είναι συγκεκριμένα από τρείς διαφορετικές πλευρές (πλαγια- εμπρος και πίσω) που έκαναν την επίθεση πρώτα με γιαούρτι-νερό και αυτός που τον χτύπησε δημιούργησε αυτή την αποτρόπαια κατάσταση.Άραγε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον και με θερμόαιμους οργανωμένους 20.000 ΠΑΣΚΙΤΩΝ σε επόμενη συγκέντρωση και με τέτοιους ''δήθεν'' επαναστάτες εργαζόμενους θερμόαιμους του ΣΥΡΙΖΑ??? Η ΣΥΡΡΑΞΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.θέλεις να γίνουν τέσσερις ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ κομματικοποιημένες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι ότι εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη της χώρας και ο καθένας από την πλευρά του να κατέχει την μοναδικοτητα της αλήθειας???ΑΡΑ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ!Με προβληματίζει η σταση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταδικάζει αυτή την αποτρόπαιη εγκληματική πράξη κατά του θεσμού του Προέδρου της ΓΣΕΕ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ : όταν απευθύνεσαι πολιτικά να δίνεις και το ιδεολογικό σου πολιτικό στίγμα όχι αόριστα καλυπτομενος πίσω από μιά αόριστη αντικυβερνητική θέση.ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε Βάσια....
    Φαντάζεσαι να σε ακολουθούσα, στην δημόσια αντιπαράθεση που επέλεξες μαζίμου ;
    Και όπως καταλαβαίνεις, επειδή συνηθίζω να είμαι και διαβασμένος και ενημερωμένος, δε θα μου ήταν δύσκολο να σου αποδείξω πόσο λαθεμένα είναι τα όσα χωρίς γνώση και διάβασμα γράφεις.
    Μένω σε ένα, για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ότι ...κρύβομαι πολιτικά...
    Καλό Σαββατοκύριακο πουλάκι μου !

    Αντρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπάθησε, έστω και σ' αυτήν την ηλικία που βρίσκεσαι να μην απαξιώνεις τον συνομιλητή σου οταν διαφωνεί μαζί σου.
    Κύριε Ανδρέα, σέβομαι την ηλικία σου και το blog στο οποίο γράφω.
    Μάθε λοιπόν ότι δεν είσαι ο μοναδικός Έλληνας που διαβαζει και γνωρίζει.Εύχομαι οι δημοκρατικές ευαισθησίες που έχεις να μην είναι ίδιες με αυτές του κόμματος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος...

    Ανδρέας Μητρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μετά αναρωτιέμαι γιατί είμαι τόσα χρόνια συμβασιούχος....!!!!! Ο καθένας το συμφέρον του! Λογικό. Τα κόματα...πάνω από όλα!!!
    Χαίρετε! Και καληνυχτα!

    jmorrison

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και θα πω και κάτι άλλο..γιατί δεν αντέχω..Όχι και απαράδεκτη η επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. .Οχι και απαράδεκτη...σκηνοθετημένη ναι..Δεκτό...όχι και απαράδεκτη!! Έλεος....Κανονικό ξύλο θέλει αφού δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί..!! STAGER είχε στο γραφείο του και έκανε θεωρία...τα ξεχάσατε;;; Βγήκαν όλοι ξαφνικά να καταδικάσουν....Να καταδικάσουν τι;;;;;;; Όποιος ευαγγελίζεται την αλλαγή και την επανάσταση πρέπει να συμβιβαστεί και με τις μάπες...δε γίνεται αλλιώς..και νεκροί αν χρειαστεί.!

    jmorrison

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο άρθρο καταδικάζεται η βίαιη επίθεση κατά του Παναγόπουλου και όχι η αποδοκιμασία και το γιαούρτωμα (που προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο).
    Με τις μάπες (ειδικά όταν είναι εκατό εναντίον ενός) κινδυνεύεις να παρουσιαστεί σαν ήρωας αυτός που θέλεις να καταδικάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το 13% του Ελληνικού Λαού μήπως λέω μήπως θέλει να τον καταδικάσει???
    μήπως λέω μήπως θέλουν να τον καταδικάσουν κάποιοι που περιμένουν από τους άλλους και αυτοί ως απλοι θεατές να λογοκρίνουν προβάλλοντας τα συμφεροντά τους???
    Εμένα προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνη ούτε το γιαούρτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως συζητούσαμε και σε μεταξύ μας κύκλους το γιαούρτωμα είναι πολιτική πράξη και ως τέτοια δε μπορεί να καταδικαστεί.

    Το ξύλο όπως σωστά επισημαίνει και ο zapstern μπορεί να παρουσιάσει και σαν ήρωα αυτόν που θέλεις να κατακρίνεις.

    Έπρεπε να φανούμε ενωμένοι σα μάζα όλοι μας για να δείξουν τα ΜΜΕ - αν έδιναν βέβαια και την ανάλογη αξία σαν είδηση - τα αιτήματα και την άρνηση του λού στα μέτρα που παίρνουν κάθε μέρα εναντίον μας.

    Όχι, προτιμήσαμε να έχουμε σαν κύρια είδηση το ξυλοκόπημα του προέδρου της ΓΣΕΕ και σε δεύτερη μοίρα ότι τελικά έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Το ξαναλέω: δε πήγα στη συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθώ για τις κινήσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ αλλά για τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται είς βάρος μας.

    Και ναι jmorisson Τα κόματα...πάνω από όλα!!! Δεν έχω δει και πολλά μέχρι τώρα πέρα απ' αυτό.

    Σχετικά με το ... "Όποιος ευαγγελίζεται την αλλαγή και την επανάσταση πρέπει να συμβιβαστεί και με τις μάπες...δε γίνεται αλλιώς..και νεκροί αν χρειαστεί.!" ... συμφωνώ ως προς το ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για την επανάσταση. Ο ένας απαιτεί παν' από όλα παιδεία για να πετύχει η επανάσταση, και η άλλη είναι ωμός πόλεμος με όλες τις επιπτώσεις του. Ο καθένας που οδηγείται προς την επανάσταση έχει να διαλέξει έναν απ'αυτούς τους δρόμους. Όμως το ξύλο που έφαγε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν ήταν μέρος του πολέμου, αλλά μέρος της διαφήμισης που όλοι βιώσαμε εκείνη την ημέρα. Μέχρι και πανό... για όσους καταλαβαίνουν. Άλλο ο πόλεμος και άλλο η διαφήμιση.

    Άσχετο με το σχόλιο αλλά...
    ακόμα περίμένουμε εννοείτε να δούμε τι θα μας ξημερώσει η επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα να πω δυο πραγματάκια για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
    Πιστεύω ότι εδώ απλά ανταλλάσουμε απόψεις. Η όποια κριτική σε αυτές θεωρώ ότι είναι καλοπροαίρετη και χωρίς ίχνος προσωπικής αντιπαράθεσης. Τουλάχιστον από την πλευρά μου. Εγώ έτσι το βλέπω και έτσι το αντιμετωπίζω. Διαβάζω με προσοχή όλες τις απόψεις και μπορώ να πω ότι με βοηθούν και να αναθεωρήσω και να ξανασκεφτώ, αλλά και να στηρίξω αν χρειαστεί αυτά που πιστεύω. Ελπίζω να μην έχω θίξει κανέναν. Αν έχει γίνει σίγουρα ήταν άθελα μου.
    Δυστυχώς τα ίδια τα Κόμματα με έχουν κάνει να μην πιστεύω πια σε αυτά. Δεν είμαι μηδενιστής. Απλά με έχουν απογοητεύσει. Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να με ξανά-εμπνευσουν και με ανυπομονησία να με κάνουν να τα ξανά-χειροκροτήσω Μέχρι τότε έχω το δικαίωμα να είμαι επιφυλακτικός.
    Όσον αφορά το σχόλιο μου για τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, έπρεπε να αναλύσω περισσότερο το… ’’σκηνοθετημένη’’, που ανέφερα, αλλά με κάλυψε ο osci. Έπεσα και εγώ στην παγίδα. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο. Θα συμφωνήσω ότι σε μια τέτοια συγκέντρωση η βιαιότητα εναντίον ενός ανθρώπου δεν έχει σχέση με τον πραγματικό αγώνα για δίκαια αιτήματα.
    Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα γίνει ποτέ ‘’επανάσταση’’, όχι ότι δε χρειάζεται. Απλά είναι δύσκολο να γίνει. Γνώμη μου είναι ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να πεινάσει κυριολεκτικά ο κόσμος. Το σύστημα όμως έχοντας διδαχτεί από τα λάθη του δε θα αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντα θα δίνει τα ψίχουλα. Σε περίπτωση όμως που γίνει θα χρειαστούν και τα δυο όπλα. Και αυτοί που έχουν την παιδεία ώστε να την καθοδηγήσουν σωστά αλλά και αυτοί που πρέπει να δώσουν μερικές ‘’μάπες’’. Δυστυχώς είναι αναγκαίο.
    Jmorrison....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοείτε ότι όλες οι συζητήσεις ειναι καλοπροαίρετες εδω μέσα. Και όπως σωστά λές jmorrison "Το σύστημα όμως έχοντας διδαχτεί από τα λάθη του δε θα αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντα θα δίνει τα ψίχουλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και δυστηχώς υπάρχουν οι καλοθελητές που μεταφέρουν τα "ψίχουλα" ως κατάκτηση. Αν δεν απαλαγούμε από αυτούς....δεν αλλάζει τίποτα!

    jmorrison

    ΑπάντησηΔιαγραφή