Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αλήθεια ή Ψέματα:::

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ,ΣΤΟ BLOG ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (που ελπίζουμε να βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας) λένε ότι τις επόμενες ημέρες, πιθανά και σήμερα, σε μεταμεσονύκτια εκπομπή, που καταγίνεται με ανάδειξη σκανδάλων που αφορούν στη … δημόσια ζωή, προτίθενται να ασχοληθεί με τα «καθ’ ημάς» (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

Βεβαίως, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου ή τηλεοπτικού παραγωγού να αναδεικνύει τα κατ’ αυτόν σημαντικά ζητήματα. Ούτε είμαστε αρμόδιοι να δώσουμε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ελπίζουμε βέβαια (αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκπομπή) να μην είναι ενταγμένη στην επίθεση που γίνεται αυτές τις μέρες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, για να δικαιολογηθούν τα μέτρα που παίρνονται, στο όνομα της κρίσης, απέναντι στους προνομιούχους Δημόσιους Υπάλληλους και λοιπούς εργαζόμενους.

Θεωρούμε όμως, ότι τα οποιαδήποτε στοιχεία θα πρέπει :
-Να καταγγέλλονται από τους «πληροφορούντες» ΕΠΩΝΥΜΩΣ, και όχι με γυρισμένες πλάτες στο φακό.
-Να αναδεικνύονται και να διερευνώνται από τον δημοσιογράφο οι πραγματικές προθέσεις (πιθανή ιδιοτέλεια) των πληροφορούντων ή και πιθανή εμπλοκή τους στα καταγγελλόμενα (έχουσι γνώσιν οι φύλακες…).
-ΚΥΡΙΩΣ να μην επιχειρείται να θιγεί η πλέον πολύπαθη εργασιακή κατηγορία στη ΓΓΑ (εργαζόμενοι με σύμβαση ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ), που επί σειρά ετών αγωνίζεται για την κατοχύρωση του δικαιώματός της για μόνιμη δουλειά, αφού εργάζεται από 5 έως 10 χρόνια.

Είναι προφανές, ότι αγωνιούμε για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Κι εμείς καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα όποτε και συμβαίνουν,
Και μεταξύ των «κακώς κειμένων» υπάρχουν 70 εργαζόμενοι με πολιτική ομηρία και 250 εργαζόμενοι χωρίς αναγνωρισμένη την πραγματική τους προυπηρεσία.

Τονίζουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι καταγγελίες οφείλουν:
-Να χτυπούν τους θεσμούς και όχι τα πρόσωπα.
-Να έχουν διαχρονική συνέπεια στην πρακτική τους οι καταγγέλοντες.
-Να μην «έχουν λερωμένη φωλιά» σ΄αυτά που γίνονται όψιμοι υπερασπιστές.

Σε κάθε περίπτωση και στο βαθμό που οι πληροφορίες μας είναι σωστές, θεωρούμε ότι τα εκπροσωπούντα τους εργαζομένους συνδικαλιστικά όργανα οφείλουν να προασπίσουν ολόκληρη την αλήθεια και όχι ένα κομμάτι της (γιατί τότε παράγεται ψέμμα), να υποστηρίξουν πιθανά θιγόμενους εργαζόμενους και να προλάβουν καταστάσεις ….


Ομάδα συναδέλφων

1 σχόλιο:

  1. One day στην λιακάδα
    sitting on the πρασινάδα
    where the flowers ανθούσαν
    αnd the horses χλιμιντρούσαν

    say ο Μήτρος to Κρουστάλλω :
    -Do you μ' απατάς με άλλο;
    Κι η Κρουστάλλω σαν το hear
    τηνε πιάνει μέγας fear

    because τόπε η Μαγδάλω
    ότι did it μ' έναν Γάλλο.
    And the girl πονηρεμένη
    lay down σαν πεθαμένη

    -Μήτρο μ' if you don't believe me
    με το καριοφύλι kill me.
    and the Μήτρος που ήταν θύμα
    την επίστεψε the βλήμα...

    ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
    (αφιερωμένο εξαιρετικά στο Μάκη !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή