Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τους "έδωσε" πίσω το επίδομα και σταμάτησαν την κατάληψη...

...η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στο Εθνικό Τυπογραφείο

Από τον Θανάση Λεπίδη

H τετραήμερη κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου στην οποία είχαν προχωρήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών και ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Τυπογραφείου έληξε καθώς η κυβέρνηση υπαναχώρησε και ικανοποίησε τα αιτήματά τους...
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την περικοπή επιδόματος η οποία, όπως υποστήριζαν, οδηγούσε σε επιπλέον μείωση των αποδοχών τους κατά 30%. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των υφυπουργών Εσωτερικών Γ. Ντόλιου και Οικονομικών Φ. Σαχινίδη με εκπροσώπους των εργαζομένων, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων κατά 30% και ότι θα γίνουν μόνο περικοπές στα επιδόματα κατά 12%, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ύστερα από αυτή τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος ύψους 340 ευρώ οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι αποφασίστηκε η αναστολή της κατάληψης. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι «παρερμήνευσαν» τις διατάξεις του νόμου για την εισοδηματική πολιτική και θεώρησαν ότι θα καταργηθεί το επίδομα Εθνικού Τυπογραφείου ύψους 340 ευρώ, με παράλληλη παρακράτηση των ποσών που έχουν λάβει μέχρι στιγμής, κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

  1. Της κοντής "...." τα μαλλιά της φταίνε...
    Αν τα κερδίσαν οι άνθρωποι καλά έκαναν κι ας λέει ο υφυπουργός ό,τι θέλει..
    Σκεφτείτε να σκέφτονταν οι εργαζόμενοι, να τους πάμε λάου-λάου για να μη μας θυμώσει η κυβέρνηση (ότι της κάνουμε αντιπολίτευση κλπ).
    Sorry but.... βουρ σον πατσά μωρέ, κι εγώ -και άλλοι είμαι σίγουρος- μαζί σας !!!

    Ο ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή