Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ !!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ BLOG ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ Γ.Γ.Α.

Επιστολή-έγγραφο κοινοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 στην υπηρεσία από μόνιμο υπάλληλο με αρχικό επώνυμο Κ--------------

Η κοινοποίηση έχει ως αποδέκτες :

-Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
-Γενική Διευθυντρια Διοικητικου
-Μαλάτο Ανδρέα
-Πανελληνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΓΓΑ
-Μέλη Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Η επιστολή αναγράφει ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ τα εξής

(σημείωση: στα κενά που ακολουθούν η επιστολή αναφέρεται σε 2 συνάδελφους που δεν επιθυμούμε να αποκαλύψουμε, η συνάδελφος-κυρία με σύμβαση εργασίας ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ και ο συνάδελφος-κύριος μόνιμος):

1.
Νομίμως, η κα. ...................... σύζυγος ...................., προσφέρει ως εργαζόμενη υπηρεσίες στη Δημόσια Υπηρεσία μας;;;



2.
Νομίμως, καταλαμβάνει στη Δημόσια Υπηρεσία και μάλιστα στο χώρο εργασίας του συζύγου της (?ος όροφος) χώρο-γραφείο, χρησιμοποιεί Υπηρεσιακό τηλέφωνο, επιπλογραφείο και λοιπά Υπηρεσιακά υλικά;;;

3.
Νομίμως, ο κύριος .................. επέτρεψε ως Διευθυντής Διοικητικού στη σύζυγό του .................. να βρίσκεται στην Υπηρεσία μας και να χρησιμοποιεί υπηρεσιακό χώρο και υπηρεσιακά υλικά στο χώρο του γρεφείου του;;;

4.
Να μου χορηγήσετε σε φωτοτυπία τις εμφανιζόμενες στην Υπηρεσία μας υπηρεσιακές κάρτες προσέλευσης και αποχώρησης μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου Μαρτίου 2010.

5.
Να μου χορηγήσετε νόμιμη βεβαίωση υπηρεσιακής σχέσης της κυρίας ......................, συζύγου υπαλλήλου κυρίου ........................... με την Δημόσια Υπηρεσία μας.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι ο κύριος Κ_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ στρέφεται ευθέως και ΕΝΑΝΤΙΑ στο δικαίωμα ομάδας συναδέλφων μας που βιώνουν χρόνια τώρα την εργασιακή ανασφάλεια, αβεβαιότητα και ομηρία με συμβάσεις ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ από τον ΟΠΑΠ στη ΓΓΑ.
(το οποίο κάποιοι το έχουν ήδη κατοχυρώσει)

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ οι επώνυμοι του κάθ' ενός συναδέλφου που θέλει να φέρεται ότι καταδικάζει τέτοιες μεθοδεύσεις.
Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι η ΣΙΩΠΗ, σε κάποιες φάσεις, εξομοιώνεται με ταύτιση με την ΑΔΙΚΙΑ.
"Συνάδελφοι οι οποίοι θα ισχυριστούν ότι δεν γνωρίζουν τα ιντερνετικά και τα blogs μπορούν να υπαγορεύσουν την απάντησή τους στους συμβασιούχους υπαλλήλους που ελέγχουν και εποπτεύουν το blog αυτό, προκειμένου να δημοσιευτεί η αποψή τους".

 
ομάδα ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ-υπαλλήλων στη ΓΓΑ

18 σχόλια:

  1. Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες !
    Κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να εμπλέκει στις προσωπικές του επιδιώξεις -ηθελημένα ή αθέλητα- τους ανθρώπους που όλοι εμείς στηρίζουμε την επιδίωξή τους για μόνιμη εργασία...
    "Φίλος μεν Σόλων, φιλτάτη δε αλήθεια".
    Προς τούτοις είναι ώρα και ο Σύλλογος να μπεί στη μέση (όχι με την έννοια να κάνει τον χωροφύλακα, γιατί ο καθείς δικαιούται να γράφει ό,τι θέλει και να κρίνεται), αλλά με την έννοια της προβολής κάποιας δεοντολογίας σε αυτά που λέμε και σε αυτά που γράφουμε.
    Εγώ προσωπικά έχω και άλλοτε διαφωνήσει με την διαπόμπευση ονομάτων, αλλά συμφωνώ με τη διαπόμπευση θεσμών και καταστάσεων.
    Λοιπόν...
    Καθαρές κουβέντες...
    Όλοι, Σύλλογοι, συνάδελφοι ας μη νίπτουν χείρας και ας πάρουν θέση...
    Άκου ζητούνται αντίγραφα των καρτών...
    (Σε λίγο θα μας ζητήσουν και αντίγραφα απ΄τα στεφανοχάρτια μας?)
    Κάτω τα χέρια από τους υπαλλήλους μιας μέρας.

    ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πάγια τακτική μου να μην παίρνω θέση στις προσωπικές κόντρες των "υψηλόβαθμων" στελεχών της Υπηρεσίας μας, αφού όλα γίνονται για τους ιδιοτελείς σκοπούς του κάθε ενός.
    Όταν όμως σε αυτές τις διαμάχες εμπλέκονται και συνάδελφοι, που αντικειμενικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εδώ και 8 χρόνια είναι υπάλληλοι με σύμβαση μιας ημέρας, τότε το πράγμα ξεφεύγει από τα όρια.
    Διαβάζω από τον Ανδρέα να μπει στη μέση ο Σύλλογος κλπ. Μα ο Σύλλογος δεν υποδαύλιζε τέτοιες καταστάσεις???
    Τέλος, μπορεί να φανεί "απλοϊκή" αυτή μου η άποψη αλλά, πιστεύω ότι αν θέλουν να σφαχτούν μεταξύ τους οι εν λόγω συνάδελφοι ας το κάνουν, δεν με απασχολεί καθόλου... μην εμπλέκουν τους υπόλοιπους, και δει ανθρώπους που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και δεν ξέρουν πώς θα κάνουν Πάσχα!!!!

    Μαρία Ραπτοδήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αντιδεοντολογική και συνάδει μη αλληλέγγυα στάση από συνάδελφο, που ξαφνικά θυμήθηκε τα περί «νομιμότητας» των Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ, κατά την άποψή μου στοχεύει σε καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς και συμφέροντα που προσδοκά.
    Αλήθεια, σε ποια Υπηρεσία βρισκόταν ο συνάδελφος, όταν η ευπαθής ομάδα των συμβασιούχων υπαλλήλων εργαζόταν ανασφάλιστη κατά τα έτη 2007-2008 και απλήρωτη για μεγάλα χρονικά διαστήματα ;;;
    Σε ποια Υπηρεσία βρισκόταν ο ίδιος συνάδελφος, όταν οι Συμβασιούχοι – συνάδελφοί του (αν τον δέχεται φυσικά αυτό τον όρο!!!) κατά το έτος 2009 και συγκεκριμένα τους μήνες ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ-ΜΑΡΤΙΟ (καλή ώρα σαν σήμερα) προσέφεραν Υπηρεσίες ενώ το ίδιο το κράτος δεν τους ανταπέδιδε την οφειλόμενη ως προς αυτούς μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη;;;
    Επειδή κάποιοι υπάλληλοι διαθέτουν επιλεκτική μνήμη, θυμίζω ότι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία η οποία είναι υπεύθυνη να επιλύει κοινωνικά προβλήματα και αδικίες και όπως έχει ήδη τοποθετηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος Υπουργός θα κατατεθεί εντός των ημερών νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ όπως άλλωστε γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.
    Συνάδελφε Ανδρέα Μητρόπουλε, ο Σύλλογος μας μπορεί να πάρει θέση αλλά εκτιμώ ότι ο κύριος Κ------Λ------Μ και Ω μας βοήθησε δίνοντας μας ΑΞΙΑ, προκειμένου να συσπειρωθούμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι Ορισμένου Χρόνου (μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας μονίμους και Αορίστου), στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το επιχείρημα μας, την φωνή μας και την αγωνιστικότητα μας στην κατοχύρωση της μέχρι σήμερα ακατοχύρωτης δουλείας μας.
    Ραπτοδημάκι ο κόσμος βλέπει και κρίνει...αρκεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του, με άποψη ουσιαστική και όχι συμφεροντολογική. Δεν πρέπει να στέκεται με αδιαφορία και απάθεια στα προβλήματά του περιμένοντας μόνο από τους άλλους.

    ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ…….
    ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ-ΜΙΑ ΦΩΝΗ

    και με επώνυμο....
    Χριστοδουλιά ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε καταλαβαίνω.

    Γιατί τέτοια επίθεση προς τα μέλη του Συλλόγου μας;

    Πραγματικά διαβάζω την ανακοίνωση ξανά και ξανά και δε μπορώ να καταλάβω. Τι όφελος μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε με το να χτυπάει με αυτό το τρόπο συναδέλφους του, πόσο μάλλον ανθρώπους που είναι τόσα χρόνια σε εργασιακή ομηρία με τη πρωτάκουστη σύμβαση "μιας ημέρας".
    Είναι, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς, τουλάχιστον αντιιδεολογικό. Να βάλλεσαι εναντίον συναδέλφων και μάλιστα εναντίον ανθρώπων που δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους (ούτε αποζημίωση, ούτε μονιμότητα, ούτε επιδόματα, ούτε τίποτα... όλες οι διατάξεις να μας εξαιρούν...)

    Θα ήθελα πραγματικά να μου εξηγήσει ο εν λόγω κύριος που αποσκοπεί.
    Ακόμα δεν έχω καταλάβει.

    Κάναμε κινητοποιήσεις για να παρουσιάσουμε το πρόβλημά μας, για να βρούμε μια λύση στην εργασιακή ομηρία που μας έχουν και είχαμε δίπλα μας όλους τους συναδέλφους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μόνιμους και αορίστου χρόνου. Μας στήριζαν γιατί δεν είμασταν "ρεμπελοι δημόσιοι υπάλληλοι", αναγνώριζαν την προσφορά μας στην υπηρεσία και ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως μαρτυρούν και οι συνεχόμενες ανανεώσεις της σύμβασής μας. Όλοι μας στήριζαν. Αυτός ο κύριος λοιπόν για ποιό λόγω βάλλεται εναντίον μας;

    Προσπαθω πολύ να καταλάβω καθώς γράφω το σχόλιό μου, αλλά ακόμα δε μπορώ να το χωνέψω.

    Και δε θα το καταλάβω τελικά το γιατί. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ο κος Κ είναι μόνο ένας στο σύνολο των εργαζομένων στη ΓΓΑ. Ξέρω ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας θα συνεχίζουν να μας στηρίζουν. Το λένε στους διαδρόμους, ελπίζω να το γράψουν και στο blog μας για να το δουν και άλλοι. Και ο εν λόγω κύριος ξέρει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Και αν είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με το συνάδλφό μου που κατονομάζει στην ανακοίνωσή του, ε τότε μας δείχνει ότι πραγματικά δεν αξίζει να λέγεται συνάδελφος, παρα μόνο υπάλληλος του διπλανού γραφείου.

    -- Εννοείται ότι με καλύπτει πλήρως η θέση της Βάσιας, αλλά δε μπορούσα να μη γράψω κι εγώ ένα σχόλιο για όλα αυτά. --

    Και μια και λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους osci = Παπαλουκάς Βαγγέλης. Ναι κε Κ είμαι αυτός που όποτε του ζητήσατε τη βοήθεια για εργασιακό λόγο έτρεξα δίπλα σας. Αξίζω να λέγομαι συνάδελφος. Εσείς;;;;

    Αν θα θέλατε καλό θα ήταν να βγάζατε και μια ανακοίνωση στο blog μας που να μας εξηγείτε τον/τους λόγους που βγάλατε την πρώτη ανακοίνωση. Έτσι για να πληροφορηθούν και οι υπόλοιποι.

    Όπως είπε και η Βάσια
    "ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ…….
    ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ-ΜΙΑ ΦΩΝΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εργασιακές σχέσεις, η αλληλεγγύη και τα «μορμολύκεια» της «Νομιμότητας».

    Τι βλέπουν τα ματάκια μου;;;
    Ήταν γραφτό να το δω και αυτό. Μέσα στη γενικότερη σύγχυση της συγκυρίας και ειδικότερα της επίθεσης των καλοπληρωμένων «κονδυλο-γλυφτών» κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων, μόνιμος (δηλαδή βολεμένος) υπάλληλος για λόγους αντεκδίκησης και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, ουσιαστικά δημιουργεί «νομικίστικο» ζήτημα κατά εργαζομένων που δεν είχαν την τύχη του βολεμένου κήρυκα της νομιμότητας.
    Ε, ρε ευτυχώς γι’ αυτόν που δεν υπηρετώ σ΄ αυτή την πολυβασανισμένη και διασπαστική (λόγω των επιτροπών) υπηρεσία όλων των μορφών εργασιακών σχέσεων. ΟΚΤΩ χρόνια!!! Με σύμβαση «ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ»!!! και ανέχεστε, ιδιαίτερα οι μόνιμοι, αυτή την κατάσταση;;; Τι συνδικάτο λειτουργεί σ’ αυτή την υπηρεσία;;; Τι οργανισμό έχει και ποιες οι περιγραφόμενες θέσεις κάθε υπαλλήλου;;;
    Βουνό τα προβλήματα σας και ο «βολεμένος» επιτίθεται (που δεν αξίζει ν’ ασχολείστε γιατί η εμπάθειά του θα τον απομονώσει) με τον αδύναμο κρίκο μερίδας εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία.
    Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης ΕΝΩΘΕΙΤΕ, διεκδικείστε ομαλές εργασιακές σχέσεις, ώστε να μην δίνονται δικαιώματα σε αυτοκυρηγμένους «εκπροσώπους» της νομιμότητας να σας αμφισβητούν.
    Η πολιτική ηγεσία άμεσα να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων, γιατί η αργοπορία πέρα από την ανασφάλεια των εργαζομένων με αυτό το καθεστώς, δίνει τροφή σε κοράκια υπηρεσιακής ιδιοτέλειας και προσωπικών φιλοδοξιών.

    Συνάδελφος μόνιμος
    Επισκέπτης του blog σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν όταν με την σιωπή και αδιαφορία μας αφήνουμε να δρουν ανεξέλεγκτα, άτομα που χρήζουν κατά την άποψή μου ψυχιατρική βόηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ Κ...
    ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΠΡΑΞΗ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ.
    "ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΤΕ" ΦΙΛΤΑΤΕ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΣΙΑΣ;ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ,ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ "ΑΓΑΠΗΤΕ" ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ;ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΕΡΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
    ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ "ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ" ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΥΡΙΕ Κ... ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ.
    ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ "ΜΙΑΣ ΜΕΡΑ".
    ΚΥΡΙΕ Κ...
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΣΧΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ.
    ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΘΑΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΛΑ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ

    ΙΩΑΝΝΑ Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να γίνει; Βλέπετε ότι έχει πουλάει κανείς. Αρκεί εμείς να μην επιδοτούμε και να μην αγοράζουμε τα σκάρτα προϊόντα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Κ...,

    αναρωτιέμαι, ως ένας από τους "παράνομους" συναδέλφους;;; σας, πως μου ζητάτε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, όπως έχω υποχρέωση, ενώ γνωρίζετε (και το γνωρίζατε πάντα) ότι η εργασιακή μου σχέση με την υπηρεσία είναι ίδια με της συναδέλφου που καταγγέλλετε;
    Αν δεν κάνω λάθος (δεν είμαι τόσο καλός στα υπηρεσιακά, προτιμώ τα τεχνικά), η υφιστάμενη υπάλληλος στο γραφείο σας έχει την ίδια εργασιακή σχέση με την Γ.Γ.Α.
    Όλοι εμείς (70 εργαζόμενοι) χρησιμοποιούμε υλικά που δεν ανήκουν στην Γ.Γ.Α; Έχουμε γραφεία που φέρνουμε από το σπίτι μας;
    Χρειάζεται κάθε φορά που μας καλείται να λύσουμε ένα πρόβλημα να βγάζουμε φωτοτυπία την κάρτα μας;
    Κύριε Κ... την ίδια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αντιμετωπίζουμε στις αρχές κάθε έτους τα τελευταία 5 χρόνια.
    Η επιλεκτική μνήμη δεν τιμά κανένα μας.
    Βρείτε τρόπο να λύσετε τις διαφορές σας με την Γ.Γ.Α. αφήνοντας εκτός της αντιπαράθεσης τους Συμβασιούχους μιας ημέρας. Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα, μεγάλη πίεση και καθόλου χρήματα. Ας μην πιέζουμε άλλο την κατάσταση...
    Καλές γιορτές...
    Εμείς συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...

    Τζουβάρας Νεκτάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, (και αναφέρομαι σε όλους...ΣΑΣ), ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ (μάλλον ορισμένου χρόνου απο οτι κατάλαβα απο συμφραζόμενα)28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 9:45 και συνεχίζοντας, φρονώ οτι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, καλό θα ήταν οτι γράφουμε να φέρει και το ονοματεπώνυμό μας!!!! και όπως λέει και μια παλιά κρητική μαντινάδα, που μου είχε πεί ενας φίλος & συνάδελφος (ξέρει αυτός...):
    "ΑΝ ΕΧΕΙΣ Τ'ΑΝΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΑ".
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ......
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΦ'ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ!!!! Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ......
    ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ (παράνομοι και μή...-και εδώ γελάνε-....) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και κλείνοντας θα πώ:
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΣΜΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΥΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ, Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ....... ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ....
    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, διότι όλη η πρόταση είναι μεταφορική.......!!!!!!
    Υ.Γ. Απ'οτι διαβάζετε δεν μπαίνω στην διαδικασία οποιουδήποτε άλλου σχόλιου, γιατί δεν μου το επιτρέπει η νοημοσύνη μου και η ακεραιότητά μου
    ΒΙΚΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δουλειά είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τέτοιες πράξεις (πισώπλατα χτυπήματα) μας δυναμώνουν.
    ΄Ελλη Νιαβή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι απαράδεκτο και απόλυτα ανήθικο να κτυπάει κανείς συναδέλφους του κάτω από την μέση και ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί και που βρίσκονται σε αυτήν την δυσμενή κατάσταση λόγω της σύμβασής τους, κατά αυτό τον τρόπο. Κανείς κρίνεται από τις πράξεις του και μετά από αυτή την ανεπίτρεπτη επίθεση που θίγει τους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, το συγκεκριμένο άτομο έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακολουθώ έκπληκτη εδώ και πολύ καιρό τη συμπεριφορά και στάση του κ. Κ., ο οποίος έχει ξεκινήσει έναν «πόλεμο» σε υπηρεσιακούς υπαλλήλους της υπηρεσίας μας χρησιμοποιώντας ασεβείς χαρακτηρισμούς που δεν έχουν καμία βάση και καμία υπόσταση. Είναι γελοίο που απεγνωσμένα προσπαθεί να πείσει για όλα όσα λέει ενώ δεν μπορεί να καταλάβει το αυτονόητο…πως και ποιους θα μπορούσε να πείσει με την έκδηλη κακοπροαίρετη στάση του; Προφανώς θέλει να πιστεύει ότι απευθύνεται σε άτομα χωρίς την στοιχειώδη νοημοσύνη και γι’ αυτό ευελπιστεί ότι θα πείσει…
    Λυπάμαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τους χαροποιεί η λασπολογία, η ισοπέδωση και η σωρεία ψεμάτων…
    Λυπάμαι που αναφέρεται με βωμολοχίες σε συναδέλφους που επιτελούν τίμια το έργο τους στην υπηρεσία και έχουν ήδη αφήσει σπουδαία κληρονομιά…
    Λυπάμαι που αναφέρεται με κακεντρέχεια και στους συναδέλφους ορισμένου χρόνου που δικαιολογημένα ζητούν να συνεχιστεί η εργασία τους στην υπηρεσία, αφού είναι τουλάχιστον απάνθρωπη κάθε πρόθεση να διωχτούν από την υπηρεσία…
    Προφανώς δεν υπάρχει καθόλου χώρος στην ύπαρξή του για αλληλεγγύη, σεβασμό, συναδελφικότητα, θετική πρόθεση και ενότητα.
    Είναι όμως ένα πολύ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ανθρώπου που επιδιώκει τον διχασμό των ανθρώπων και την πρόθεση για καταστροφή οποιαδήποτε αξιέπαινης ενέργειας.
    Σε ευχαριστούμε κ. Κ., που τόσο καιρό μας μαθαίνεις με την συμπεριφορά σου τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε ως νοήμονες άνθρωποι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αξιολύπητε "Κ"
    ευτυχώς που υπάρχεις και παίρνουν σάρκα και οστά τα ρητά των ποιητών μας:"ουδείς ασφαλέστερος εχθρός απο τον ευεργετηθέντα αχάριστο"!(ΚΑΒΑΦΗΣ).Και θα πει κάποιος: "γιατί το λες αυτό?" Μα γιατί πολύ απλά ο "Κ" είναι απ΄αυτούς που έχουν ευεργετηθεί απο τη Γ.Γ.Α., ποικιλοτρόπως!Και επι χρόνια!!!
    Αλήθεια! θα μπορέσεις ρε "Κ" να μπεις σε εκκλησία, να κάνεις σταυρό, να προσευχηθείς, ενόψη των Άγιων ημερών που έρχονται?Κι αν επιτρέπεται τι θα ζητήσεις απο τον Κύριο ως ευχή? Μήπως να σε απαλλάξει απο την επιδειμία των κακών ΙΔΟΧ που ταλανίζουν και κλωνίζουν την υγεία σου εδώ και πολλά χρόνια?Τι περνάς κι εσύ!
    Μήπως να σε κάνουν Διευθυντή ώστε να μπορέσεις να βοηθήσεις στην εύρυθμη λειτουργεία της υπηρεσίας, φέρνοντας την ισσοροπία στη Δημόσια Διοίκηση και κατατρέχοντας κάθε ίδους ενοχλητικού ΙΔΟΧ?Πω πω τι ξαναπερνάς κι εσύ?Αχ!Βάσανα!Αχ!Σάβανα!Και δεν έχουν και τσέπες!
    Παιδιά γερά!Η νίκη είναι κοντά!
    Ο "Κ" κανονικά σου βγάζει απο μέσα σου μόνο ένα σύνθημα:"γκόλ και ξύλο στον "Κ" απ΄τον Τσιρίλο"!Αν είναι δυνατόν να είναι πρεσβευτής του Αθλητισμού ένας τέτοιος άνθρωπος!Πόσο μάλλον δε του Πολιτισμού!
    Αν είναι δυνατόν να κάνει και σχόλια υπέρ σας η "κόρη"!Τι κατάντια!!!Τι υποκρισία!!!Και λίγο τσίπα δε βλάπτει!!!Έλεος πια!!!
    Παιδιά,σας εύχομαι ότι καλύτερο, στον δίκαιο και τίμιο αγώνα σας και να πιστέψετε στη νίκη!!!Σε ένα όνειρο ο Θεός υπέγραφε το 1821 ένα ομόλογο: την ελευθερία της Ελλάδας!Κι επειδή ο Θεός δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω, η Ελλάδα ελευθερώθηκε!!!Πιστεύω πως στο επόμενο όνειρο ο Θεός θα υπογράψει το ομόλογο της λύτρωσής σας:"την αλλαγή της σύμβασής σας σε ΙΔΑΧ"!Και θα ΄ναι σύντομα αυτή η ώρα!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΑΣ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΩΚΙΕΣ ΣΑΣ, ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ, ΣΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΟΥΝ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
    Υ.Γ. Γιατί δεν τον αποκαλώ κύριο "Κ"? Ε όχι και κύριος!!!ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με λυπεί πραγματικά όταν άνθρωποι τους οποίους έχω σε εκτίμηση καταφέρνουν με τη συμπεριφορά τους και με τις πράξεις τους να με πείθουν ότι δεν αξίζουν της εκτίμησης μου.
    Ο κύριος Κ......... για μένα ήταν ένας συνάδελφος με τις πράξεις του οποίου μπορεί κάποιες φορές να διαφωνούσα αλλά συνάμα τον θαύμαζα για τη στάση του.
    Με την παρούσα επιστολή αυτό που κατάλαβα είναι ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ΄΄ίδιον'' όφελος αφού στο βωμό των επιτροπών έφτασε σε σημείο να κατηγορήσει ως παράνομα εργαζόμενους 70 συναδέλφους.
    Λυπάμαι πραγματικά..............

    Δημήτρης Δανιήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. (Θεωρώ πιο χρήσιμο, αφού στην ουσία μιλάμε για στάση ζωής, για επιβλαβείς συμπεριφορές, για λάθη κλπ, κλπ, κλπ να αφήσω κάποιον άλλον να μιλήσει για μένα, μ΄ένα ποίημα-σταθμό, που θα πρέπει νά είναι οδηγός για όλους μας....)

    ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ...

    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
    όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.


    Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ
    (και για την αντιγραφή : Λουίζα Βαρβέρη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν ο λαός μιλά, δε χωρούν περαιτέρω σχόλια...."Εδώ καράβια καίγονται βαρκούλες αρμενίζουν....."

    Ο καθένας ό,τι διαφορές έχει με τον εκάστοτε συνάδελφο (δε βλέπω να υπάρχει πουθενά συναδελφική αλληλεγύη), να μην τις ξεπερνάει και να φτάνουν σε σημεία προσωπικής εμπάθειας... Ό,τι και να έχει γίνει μεταξύ των Κ. και δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου, ας μείνει εκεί.... Από πού κι ως πού πρέπει να εμπλακούμε κι εμείς;;;;;Το εμείς αναφέρεται στη συνάδελφο, που κατά την άποψη μου γίνεται λανθασμένα η αναφορά της. Κι αν θέλεις να βγάλεις κάτι παράνομο στη φόρα κ. Κ. μου, από το Υπουργείο, ψάξε και βρες πραγματικότητες και σοβαρά πράγματα. Όχι που χρησιμοποίησε κάποιος γραφική ύλη, κλπ.... Κι από πού κι ως πού να τηρήσουμε το γνωστό: Τα δικά σου, δικά μου και τα δικά μου, δικά μου.... Όταν προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας τόσα χρόνια εδώ, δε γύρισε κανένας να πει ότι είμαστε παράνομοι, ούτε να μας πει να σταματήσουμε να κάνουμε δουλειά του Υπουργείου, ίσα-ίσα μας αναγνώριζαν ως συνάδελφους... Αλλά ναι, έτσι βόλευε το σύστημα εδώ μέσα....Οι μόνιμοι εξουσιάζουν, οι αορίστου ελπίζουν σε αναβάθμιση και οι ορισμένοι είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας-φαντάσματα όπως συνηθίζουν να μας λένε.... Έλεος πια....Την ίδια δουλειά κάνουμε όλοι...Ας μη θίξουμε το θέμα των καρτών, για ευνόητους λόγους.... Ότι και να πω μπορεί να προκαλέσω, οπότε μένει απλά ασχολίαστο....

    Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να λύσουμε από τις προσωπικές εμπάθειες του καθενός.

    Πότε θα πληρωθούμε, αν θα πληρωθούμε, πότε θα τακτοποιηθούμε νομοσχεδιακά, αν θα τακτοποιηθούμε, και με ποιον τρόπο....

    Α και τι βλέπω.....?????Πάνω-πάνω στο μετρητή ημερών, βλέπω 70 και σήμερα χωρίς να έχουμε τακτοποιηθεί....Το κοντέρ θα ξεπεράσει τα 100????Γιατί αν είναι έτσι στα 100 φτου και βγαίνουμε.....Έχω μπερδευτεί με την κατάσταση και νομίζω ότι παίζουμε κρυφτό....Ας με επαναφέρει κάποιος στην τάξη.....

    Τους χαιρετισμούς σε όλους...

    By the way.....Χριστός Ανέστη σε όλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή