Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μαζική η προσέλευση του κόσμου στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις - 36 «προληπτικές προσαγωγές» - Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ

Μαζική είναι η προσέλευση του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα κατά των μέτρων της κυβέρνησης και του Ασφαλιστικού.
Μαζική είναι και η παρουσία της αστυνομίας, με 3.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία μάλιστα προέβη σε τουλάχιστον 36 «προληπτικές προσαγωγές» πριν την έναρξη των πορειών.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και λίγο μετά τις 12:00 το συγκεντρωμένο πλήθος ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή.
Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας πραγματοποίησε, το ΠΑΜΕ.

Παπαρήγα: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη»

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη. Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός απ’ αυτό που πρέπει να είναι ζητούμενο, το δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας», ήταν το μήνυμα της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Λίγο μετά τις 12:00 τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης και στο Ασφαλιστικό.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου επί της οδού Πειραιώς και ανάρτησαν πανό στο κτήριο με κεντρικό σύνθημα «Απορρίψτε τα μέτρα». Ανοιχτοί παρέμειναν οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο.

Παράλληλα, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Αρκαδίας από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί συμβολική κατάληψη της εισόδου των γραφείων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ).

Ακόμη, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην ΔΕΥΑ Τρίπολης και διεκδικούν την μονιμοποίηση συμβασιούχου ατόμου ΑΜΕΑ, που εργαζόταν στην επιχείρηση με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τέσσερα χρόνια και με τη λήξη του προγράμματος απολύθηκε.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο και επί της οδού Αμαλίας, όπου βρίσκονταν παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Κλειστά τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας επί της οδού Σταδίου, Πανεπιστημίου και Πατησίων στο ύψος της Ομόνοιας

Νωρίτερα, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων στην τράπεζα, κατά το προηγούμενο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όλα τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας κατά μήκος της οδού Σταδίου, της οδού Πανεπιστημίου και της οδού Πατησίων στο ύψος της Ομόνοιας παρέμειναν κλειστά σήμερα.

Τι αναφέρει στο ψήφισμά της η ΓΣΕΕ

Στο ψήφισμά της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τα μέτρα της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι αρνούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα εγκληματικά πολιτικά και ασφαλιστικά λάθη των κυβερνήσεων, με μειώσεις των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και παροχών.

» Αρνούνται και απορρίπτουν τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι δεν μπορεί να διασφαλισθεί το μέλλον των νέων που αναγκάζονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι. Αρνούνται την υποταγή στις παράλογες αντεργατικές, και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και των «τοκογλύφων» δανειστών.

» Λύση υπάρχει, το θέμα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η κοινωνία απαιτούν:

»Δημόσιο - κοινωνικό - ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα, που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου».

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Τα προεδρεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ υπογραμμίζουν ότι το νέο ασφαλιστικό «επιμηκύνει από δύο έως επτά χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης, χωρίς να δίνει λύσεις».
Συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η κινητοποίηση θα είναι εξίσου μεγαλειώδης, όπως η προηγούμενη» είχε δηλώσει στο ρ/σ Αθήνα 984 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Πηγή : http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου