Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Επιστολή Προς Όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Π.Α.Π. ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2004
Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2009


Διεύθυνση: Κηφισίας 7
Τ.Κ.: 11523, Αθήνα
Πληροφορίες:
Ανδρουλάκη Θεοδώρα
Χριστοδουλιά Βασιλική
Τηλέφωνο: 2106496495 / 2106496054
Fax: 210.6450059

ΠΡΟΣ:
Όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες


Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Διερωτόμαστε για ακόμα μια φορά:
Μέχρι πότε θα είμαστε εργαζόμενοι με σύμβαση ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ στη καρδιά του Δημόσιου Τομέα;;;;;;;;;;;;;;

Πόσες επιπρόσθετες-επαναλαμβανόμενες διαδοχικές συμβάσεις θα ακολουθήσουν, όταν εμείς ως εργαζόμενοι παρέχουμε έως και 7 συναπτά έτη, ουσιαστική και τυπική σχέση εξαρτημένης εργασίας στη Γ.Γ.Α. καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες;;;;;;;;;;;;



Γιατί η παράταση – απόσπαση μας δεν υλοποιείται με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού όλα αυτά τα χρόνια όπως συνέβη σε συναδέλφους μας συμβασιούχους του ίδιου φορέα (ΕΥΔΕ), αλλά καθορίζεται μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων που απαιτούν την έγκριση-ευθύνη τριών αρμοδίων Υπουργών ενισχύοντας την καθυστέρηση της ψήφισης και της ταυτόχρονης δικής μας ανασφάλειας – ομηρίας προκαλώντας έτσι, τόσο, την καθυστέρηση της μισθοδοσία μας όσο και την καταβολή των ασφαλιστικών μας εισφορών;;;;;;;;;

Για πόσο χρονικό διάστημα, θα περιμένουμε, ώστε οι συμβάσεις μας να μετατραπούν σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, όταν η ίδια η Κυβέρνηση, με την κατάθεση του νομοσχεδίου (20-2-2009), με τίτλο "Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις" στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 34 αναφέρεται ότι είμαστε απαραίτητο προσωπικό στη Γ.Γ.Α.;;;;;;

Εξακολουθούμε και θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε:


"...να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να δοθεί η δυνατότητα να μετατραπεί η εργασιακή μας σχέση στη Γ.Γ.Α. από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου, ώστε να μην τελούμε υπό καθεστώς διαρκούς οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας και ομηρίας".

Άλλωστε, εμείς οι συμβασιούχοι συνδεόμαστε με την Γ.Γ.Α. στην οποία, σύμφωνα με τους νόμους 2947/2001, 3320/2005, 3448/2006 και 3708/2008 έχουμε αποσπαστεί από τον Ο.Π.Α.Π. με αποφάσεις κατά καιρούς του ΥΠ.ΠΟ. και έχουμε καλύψει τουλάχιστον τέσσερις επαναλαμβανόμενες διαδοχικές συμβάσεις χωρίς καμία διακοπή.
Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, με τίτλο "Καταπολέμηση της βίας με αφορμή αθλητικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις", περιλήφθηκε διάταξη (ν.3708/2008 ΦΕΚ 210/Α/8-10-2008 άρθρο 18, παρ. 13) καλύπτοντας την καταβολή των οφειλόμενων ασφαλιστικών μας εισφορών για 2 συνεχή χρόνια και την "παραμονή" μας στη Γ.Γ.Α μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2008, χωρίς να επιλύεται οριστικά το μακροχρόνιο εργασιακό μας πρόβλημα!!!

Κατά την διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή (24-09-2008) ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης δήλωσε:

"...θέλω να πω ότι και ο κ. Ιωαννίδης και εγώ συμφωνούμε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν υπάλληλοι των δυο ταχυτήτων.

...Επιτρέψτε μας τις επόμενες εβδομάδες, με κάποια τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο, να διορθώσουμε αυτή την αδικία."

* Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού και Υφυπουργού Πολιτισμού
* Παρά το γεγονός ότι πληροφορηθήκαμε ότι έχει προωθηθεί σχετική τροπολογία (Δεκέμβριος 2008) υπογεγραμμένη από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών που προσωρινά αντιμετωπίζει το πρόβλημα (παραμονή μέχρι το 2009….)

* ΤΗΝ 01.01.2009 ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ Γ.Γ.Α. ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

* ΣΤΙΣ 22.01.2009 ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

(Το διάστημα αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης με κατάθεση σχετικών, με το θέμα μας τροπολογιών, καθώς και την συμπαράσταση Βουλευτών της Κυβέρνησης στα πλαίσια αγορεύσεων τους. Σας επισυνάπτουμε τα πρακτικά της Βουλής στις 13.02.2009 στο σχέδιο νόμου "Τροποποιήσεις Επενδυτικών Νόμων και άλλες διατάξεις").

* ΣΤΙΣ 20.02.2009 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ Γ.Γ.Α. (2009) ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΛΩΝ ΤΙΤΛΩΝ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

Είμαστε ήδη έμπειροι υπάλληλοι και γνώστες του αντικειμένου της υπηρεσίας χειριζόμενοι κοινά θέματα με τους μονίμους ή επί συμβάσει Ι.Δ. Αορίστου Χρόνου συναδέλφους μας. Επίσης, δεν αποτελεί σόφισμα η βεβαιότητα μας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και δεν είμαστε υπεράριθμο προσωπικό (76 εργαζόμενοι). Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η Γ.Γ.Α. εκτός από τις καθιερωμένες δραστηριότητές της, αναλαμβάνει παράλληλα, παγίως αθλητικές διοργανώσεις. Μια απ΄ αυτές είναι και οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 (άλλα και άλλες βεβαίως). Μάλιστα, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 υπάρχει πληροφόρηση ότι προτίθεται η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ να καταθέσει Νομοσχέδιο (Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013 - πιθανόν - μετατροπή της σε Α.Ε. ).
11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Masters έτους 2009
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Πυγμαχίας έτους 2009
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας έτους 2009
Grand Prix Στίβου Θεσσαλονίκης έτους 2009
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών-Γυναικών έτους 2010,
Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2010,
Διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics έτους 2011,
22οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών και Μεσογειακοί Αγώνες 2013

.......έρχονται να δυναμώσουν το επιχείρημα μας ότι δεν καλύπτουμε έκτακτες και προσωρινές ανάγκες και προς τούτο, είναι απαραίτητη η μετατροπή των συμβάσεων μας, σε Αορίστου Χρόνου.

Οι προαναφερόμενες διοργανώσεις μπορούν να αποτελέσουν την αιτιολογική βάση για πιθανή ανανέωση των αποσπάσεων-παρατάσεων μας στη Γ.Γ.Α. για όσο χρόνο μόνο απαιτείται, προκειμένου να γίνει η άμεση μετατροπή των συμβάσεων μας από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Κατόπιν όλο των ανωτέρω ΖΗΤΑΜΕ:

Την με όποιο τρόπο εσείς εκτιμάτε (κοινοβουλευτικό έλεγχο κλπ) συνέχιση της εκδηλούμενης σε εμάς συμπαράστασης με βάση και τις Υπουργικές δεσμεύσεις.

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου