Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτημα Βουλευτών ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η ομηρία των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ

Από πρόσφατη περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ Λίλας Καφαντάρη στον ΟΠΑΠ
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Πολιτισμού, με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Εύα Μελά, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

"Συνεχίζεται η ομηρία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης σε βάρος των συμβασιούχων, με σύμβαση ημέρας, που απασχολούνται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης με αρ. 3708/2008 δεν απάντησε παρά μόνο στις απαράδεκτες καθυστερήσεις της Διοίκησης που κρατούσε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ανασφάλιστους από το 2007. Από την άλλη, άφησε ανοιχτό το δρόμο των απολύσεων.
Ηδη, από την αρχή του χρόνου, η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή να παρθούν οι κάρτες παρουσίας, από τους 80 εργαζόμενους.



Το καθεστώς αντιμετώπισης που ακολουθεί η ηγεσία της ΓΓΑ πάσχει από κάθε άποψη. Δεν μπορεί να επικαλεστεί τη σύμβαση ημέρας που είχαν υπογράψει εργαζόμενοι με τον ΟΠΑΠ πριν από χρόνια. Δεν εμφανίζεται ούτε το καθεστώς της επινοικίασης, ούτε η πολιτική ηγεσία πιστεύουμε θα θελήσει να το εμφανίσει.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν αναγνωρίζει εδώ και χρόνια για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ότι παρέχουν υπηρεσία σε αυτή, γι' αυτό και εμφανίστηκε το 2007 το πρόβλημα με την ασφάλισή τους.

Οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, η τελευταία ρύθμιση 3708/2008, έχει βγάλει από το προσκήνιο την κατάπτυστη σύμβαση ημέρας του ΟΠΑΠ ως μη υφιστάμενη.
Σήμερα επιτέλους, μετά από 6 χρόνια υπηρεσίας τους στην ΓΓΑ, πρέπει η σύμβασή τους να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου και η πολιτική ηγεσία να δεσμευτεί γι' αυτό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

• Σε τι συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί η πολιτική ηγεσία, ώστε να διασφαλιστεί η μη απόλυση των 80 εργαζομένων στην ΓΓΑ;
• Πότε επιτέλους η πολιτική ηγεσία θα προχωρήσει στην άρση της ομηρίας τους και στη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, για να κλείσει ένα άθλιο καθεστώς που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ;"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 17-02-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου