Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς


Η τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων ήταν η αιτία που η ΔΕΜΑ πήρε πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα διεξάγονταν στο Βόλο και στην Λάρισα.

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Παρίσι να μην γίνουν στις θεσσαλικές πόλεις οι Μεσογειακοί Αγώνες αφού οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους ιθύνοντες.

Η κυριότερη αιτία ήταν το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί στο παρελθόν αν θα μπορέσει να διοργανώσει τους Αγώνες, μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, όμως η ελληνική κυβέρνηση είχε εγγυηθεί και υποσχεθεί πως θα διεξαχθούν κανονικά.

Πηγή: www.sport-fm.gr

2 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ....ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ .ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕ ΕΛΕΓΧΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ....., ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....ΚΑΙ Η ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράσινο για μονιμοποιήσεις
    «Πράσινο φως» για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων ανάβει δικαστική εισήγηση-έκπληξη, που απασχόλησε το εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου καταδεικνύοντας ότι οι ανώτατοι δικαστές διχάζονται πάνω στα μείζονα νομικά ζητήματα που.....
    αφορούν τους συμβασιούχους.
    Λίγες μέρες μετά τις αρνητικές για τους συμβασιούχους εισηγήσεις προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (τον εισαγγελέα ΑΠ Ιω. Τέντε και τον αρεοπαγίτη Αν. Δουλγεράρκη), συζητήθηκε στο εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης εργαζομένων με διάφορες ειδικότητες στον ΟΠΑΠ, τις αγωγές των οποίων απέρριψε το Εφετείο Θεσσαλονίκης.
    Ο αρεοπαγίτης Σπ. Ζιάκας (μετέχει και στην κρίσιμη Ολομέλεια) παραμένοντας πιστός στις θέσεις που διατύπωσε παλαιότερα (στην περιβόητη απόφαση 20/07 της «τηλεφωνικής διάσκεψης») υποστηρίζει στην εισήγηση ότι πρέπει να ανατραπεί η απόφαση του Εφετείου, να γίνει δεκτή η αγωγή των συμβασιούχων και να κριθεί ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Και τούτο διότι εργάζονται επί πολλά χρόνια με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, καλύπτοντας στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα μέσα στα όρια που θέτουν τα διατάγματα Παυλόπουλου και Παναγιωτόπουλου (Π.Δ. 164 και 180/04), τα οποία αξιοποιούνται υπέρ των συμβασιούχων.
    Η δικαστική εισήγηση ξεπερνά τα εμπόδια και τις απαγορεύσεις μονιμοποίησης που έθεσε το Σύνταγμα το 2001, χρησιμοποιώντας κατευθείαν τα Π.Δ. (που έχουν κριθεί ως ειδικό νομοθετικό καθεστώς, συνταγματικά ανεκτό για να συμμορφωθεί η χώρα στην κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ), δείχνοντας ότι υπάρχει «εύκολη» νομική λύση για τη δικαίωση των συμβασιούχων, τουλάχιστον όσων εργάζονται με διαδοχικές συμβάσεις για μία διετία (ή και περισσότερο) πριν από την έκδοση των επίμαχων Π.Δ.
    Στη δίκη στο εργατικό τμήμα, ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ ζήτησε να περιμένει το τμήμα την κρίση της Ολομέλειας και οι αποφάσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω του προφανούς διχασμού.
    Καθαρίστριες
    Συμβάσεις μίας μέρας
    Στις υποθέσεις συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ (με ανανεούμενες χιλιάδες συμβάσεις της μίας ημέρας!), οι αρνητικές εισηγήσεις προς την Ολομέλεια στηρίχθηκαν στις απαγορεύσεις του Συντάγματος το 2001 για μονιμοποίηση, ξεπερνώντας το γεγονός ότι πρόκειται για παλαιότατες συμβάσεις (από το 1990-95) που θα μπορούσαν να μετατραπούν κάλλιστα σε αορίστου χρόνου μέσω των Π.Δ., αφού είναι ολοφάνερο πως η εργασία μιας 15ετίας (αφού συνέχισαν να ανανεώνονται και μετά το 2004), υποκρύπτει στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για τις εισηγήσεις στην Ολομέλεια, το Σύνταγμα δεν επιτρέπει πλέον τις μονιμοποιήσεις, ακόμα και αν καλύπτονται διαρκείς ανάγκες.
    ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

    ΠΗΓΗ - http://ksipnistere.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή