Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συγκέντρωση συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο

Μερικές (*) χιλιάδες συμβασιούχοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των καθαριστριών του ΟΠΑΠ που προσελήφθησαν το 1990 και το 1991 και εργάζονται περισσότερο από 20 χρόνια με διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας μέχρι και τις 12 το μεσημέρι και συμμετέχουν στη διαμαρτυρία των συμβασιούχων, που ζητούν τη μονιμοποίησή τους, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Εν τω μεταξύ, ο εισηγητής της υπόθεσης αναμένεται να προτείνει ότι οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των υπολοίπων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που καταρτίστηκαν με βάση το άρθρο 103 του Συντάγματος και το νόμο 1994 δεν μπορούν να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, έστω κι αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το ζήτημα των συμβασιούχων, που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα, θα κριθεί οριστικά από την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου.


Σημείωση osci (Μερικές????????)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου