Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Goal News : Η κατάληψη στη ΓΓΑ φέρνει λύση...

Θετικά είναι τα πράγματα ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων των 70 συμβασιούχων μιας ημέρας, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΓΑ επειδή, παρότι εργάζονται κανονικά, παραμένουν επί επτά μήνες απλήρωτοι. Στην κατάληψη συμμετείχαν και οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΓΓΑ, ενώ το θέμα έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού με την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη και του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού δόθηκε διαβεβαίωση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί άμεσα με την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή σε ένα από τα θερινά τμήματα. Μόλις γίνει αυτό, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα επτά μηνών των 70 εργαζομένων με σύμβαση «μιας ημέρας», όπως λέγονται, που είναι αποσπασμένοι από τον ΟΠΑΠ στη ΓΓΑ. Οπως ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συμβασιούχοι, προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της ΓΓΑ «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαρκείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, για την παρέλκυση και τον εμπαιγμό. Δουλεύουμε από 6 μέχρι και 10 χρόνια στην υπηρεσία, με μια κατάπτυστη μεσαιωνική σύμβαση εργασίας. Κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ το δίκαιο αίτημά μας να τακτοποιηθούμε εργασιακά. Ολα τα κόμματα στη Βουλή έχουν χρόνια τώρα κατ' επανάληψη εκφράσει την αλληλεγγύη τους, πρωτοστατούντος του κόμματος που σήμερα κυβερνά. Αντί όμως να επιλυθεί το πρόβλημά μας, βιώνουμε 9 μήνες τώρα μια αόριστη υποσχεσιολογία».


Πηγή: Goal News

2 σχόλια:

  1. ποιός το περίμενε ότι όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε για να αλλάξει η κατασταση στην Ελλάδα θα βλέπαμε τέτοιες καταστάσεις σε εργασιακό χώρο...παιδιά μη μασάτε όλοι αυτοί είναι εκεί γιατί εμείς το επιλέξαμε και μια νέα ανατροπή είναι πάλι στο χέρι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Poli thetiki i exelixi e?egw giati den to vlepw?4 avgoustou k akoma den exei ginei tipota.....wraia pragmata....

    ΑπάντησηΔιαγραφή