Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Πρέπει...

Από τον Ανδρέα Μητρόπουλο

Πρέπει….

Διερωτώμαι…

Οι 70 συνάδελφοί μας με σύμβαση μιας ημέρας βρίσκονται στις παραμονές της «απομάκρυνσης» από τη ΓΓΑ ;

Εύχομαι να είμαι ένας φαντασιόπληκτος ψεύτης, ένας φοβισμένος παραμυθάς, ένας αισχρός αντιπολιτευόμενος…

Αλλά…

Κοντεύουν να κλείσουν δυο μήνες, ατακτοποίητοι, χωρίς διάταξη –μια έστω διάταξη νόμου -που να παρατείνει την παραμονή τους στη ΓΓΑ, απλήρωτοι…

Το ξέρω ότι όλους μας περιτριγυρίζουν δεκάδες προβλήματα. Δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Τα μηνύματα μαύρα κι άραχλα. Κατακτήσεις χρόνων παίρνονται πίσω. Οι αποδοχές μας για πρώτη φορά, όσο θυμάμαι, μειώνονται και ονομαστικά. Οι συντάξεις κινδυνεύουν.

Σύμφωνοι ! Έχουμε κι εμείς τα προβλήματά μας…όμως:

Ας δώσουμε λίγο από την προσοχή μας, κάτι από τις τελευταίες ικμάδες αγώνα κι αγωνίας, βοήθειας και ενεργής συμπαράστασης σ΄ αυτά τα παιδιά. Το ξέρω ότι όλοι το θέλουμε. Και ο καθένας από μας, και οι σύλλογοι…Όμως ας ξαναξεκινήσουμε. Το οφείλουμε, όχι ως ελεημοσύνη, αλλά ως αλληλεγγύη, ως προστασία της Υπηρεσίας μας, ως χρέος στα παιδιά μας που κάποτε μπορεί κι αυτά να βρεθούν κάποτε μπροστά στο φάσμα της απόλυσης. Το οφείλουν σαν λεβέντικη και έμπρακτη απάντηση-λησμοσύνη όσοι συνάδελφοί μας στο παρελθόν βίωσαν την βάρβαρη και αισχρή απόλυση, αλλά δικαιώθηκαν με την επαναπρόσληψή τους. Πρέπει να σταθούν δίπλα τους και οι παλιότεροι 250 «μονοημερήτες» που πρόλαβαν, και σήμερα παλεύουν για να μη γίνουν χειρότερες οι μέρες τους. Τέλος τους το οφείλουμε εμείς οι παλιές καραβάνες, που αγωνιστήκαμε στο παρελθόν γι αυτά που σήμερα αρνούνται στους 70. Εμείς που ποτέ δεν φανταστήκαμε, ότι τα παιδιά – τα «παιδιά μας» θα ζήσουν σε χειρότερες μέρες από μας.

Ας κάνουμε λοιπόν κάτι…

Πρέπει…


Γιατί όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου – μα καθόλου καλά ;

Το αίτημα, το αυτονόητα σωστό είναι αυτοί οι συνάδελφοι, με τα τόσα χρόνια προυπηρεσία να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία. Κι αν δεν «γίνεται» η μονιμοποίηση να γίνουν έστω αορίστου χρόνου.

Τι απαντά όμως ο Υπουργός κ. Γερουλάνος σε αντίστοιχες ερωτήσεις στη Βουλή των κομμάτων ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της βουλευτού της ΝΔ κ. Ελίζας Βοζεμπεργκ το Δεκέμβρη του 2009; Ότι αναγνωρίζει την ταλαιπωρία των εργαζομένων…, ότι ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση που δεν φρόντισε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση δημιουργίας θέσεων για τους εν λόγω εργαζόμενους…, ότι θα ανανεωθεί η παράταση της παραμονής τους στην ΓΓΑ για τελευταία φορά μέχρι την 31.12.2010. Και ακόμα ότι, αφού μελετηθούν (μετά 10 χρόνια βρε παιδιά;) οι ανάγκες για προσωπικό στην ΓΓΑ αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Και τι απαντά ο Υπουργός κ. Ραγκούσης : Με δυο λόγια εξηγεί (διδάσκει) στους βουλευτές τον πρόσφατο νόμο που τροποποίησε για πολλοστή φορά τον Ν.2190/1994 για τις προσλήψεις…

Ρωτάμε :

Ορθώς…θα έπρεπε η προηγούμενη κυβέρνηση να έχει δημιουργήσει θέσεις. Δεν το έκανε. Γιατί δεν το κάνει η σημερινή κυβέρνηση, «στα γρήγορα», όπως το έκανε, όταν ήθελε για τους 250 συναδέλφους μας ;

Και πόσες θέσεις θα δημιουργήσει ; Εβδομήντα μία, ή ξαφνικά θα θυμηθεί ότι δεν χρειάζονται όλοι ; Και τότε, γιατί η πληθώρα των βουλευτών της σημερινής κυβέρνησης ζητούσε την τακτοποίηση όλων των εργαζομένων ;

Και εάν, όταν, οψέποτε δημιουργήσει «κάποιες» θέσεις, τότε θα καλυφθούν από όλο τον ελληνικό λαό (εις ένδειξιν δημοκρατικότητας) με καταργημένο το άρθρο για την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας !!!!

Συγγνώμη, ανθρώπους με έξι ή οκτώ, εννιά χρόνια προϋπηρεσία, έτσι τους «τακτοποιούμε» εργασιακά ;

Και στη συνέχεια (προσέξετε εδώ) απαντά η Υφυπουργός κ. Γκερέκου σε ερώτηση άλλου βουλευτού, ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις μέχρι το 2013…. Και αντίστοιχες υποσχέσεις-δεσμεύσεις, απ΄ ότι πληροφορούμαι, γιατί από πρώτο χέρι δεν γνωρίζω, έχουν δοθεί και από άλλους «επιφανείς».

Με δυο λόγια :

Υπάρχει κυβερνητική βούληση ;

Είναι αυτή ενιαία, ή ο κάθε υπουργός λέει τα δικά του ;

Η διαφοροποίηση των απαντήσεων είναι εκ λάθους, ή είναι το «καρότο» λίγο πριν από το «μαστίγιο» ;

Λυπάμαι αλλά δεν θέλω να πω βαριές κουβέντες, γιατί στόχος μου είναι η ενότητα και όχι να βρεθεί μια ακόμα ευκαιρία για κομματικο-συνδικαλιστικές διασπάσεις, αλλά…

Όλοι αυτοί, που έχουν κάνει 70 οικογένειες να έχουν χάσει τον ύπνο τους, όλοι αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να τους λένε «το θέμα σας είναι σε καλό δρόμο»

• Έχουν βιώσει ποτέ τέτοια ανασφάλεια ;

• Έχουν ζήσει ποτέ 2 μήνες (μέχρι στιγμής) απλήρωτοι ;

• Τους έχουν ποτέ εκμεταλλευτεί τόσο και με την πρόσληψη, και με την «δημοκρατική» απομάκρυνση ;

Γράφω αυτά τα λίγα για δυο λόγους :

1. Για να εξηγήσω την κατά την γνώμη μου αναγκαιότητα για εγρήγορση και όχι για ψεύτικες ελπίδες

2. Για να δώσω ένα έναυσμα να γράψουν κι άλλοι, να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν. Είναι κι αυτό μιας μορφής αγώνας, που δείχνει στους κρατούντες ότι κάτι κινείται. Και όταν υπάρχει κίνηση τότε κάπου εκεί κοντά μπορεί να βρεθεί και η νίκη.

Πρέπει….

Και πριν απ΄ όλα…

« όποια λύση δοθεί, να είναι ενιαία και κοινή για όλους»

Γιατί το γράφω αυτό ;

Ο νοών νοείτω … και ας έχουσι γνώσιν οι φύλακες…

6 σχόλια:

  1. Ο καιρός περνάει και διέξοδο από το τούνελ δε βλέπουμε ακόμα.

    Όλοι μας συμμερίζονται, ΟΛΟΙ, .... αλλά τελικά μάλλον μας εμπαίζουν.

    Δύο μήνες απλήρωτοι, τα πράγματα με τον καιρό γίνονται όλο και πιο ζόρικα. Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.... και κάποιοι άλλοι θα έχουν τα ζωνάρια λυμμένα από το πρήξιμο. Μια απάντηση - μία - που να μη μας κοροϊδεύει, που να μην αναιρεί τις τόσες αγορεύεσεις βουλευτών και του κυβερνόντος κόμματος δεν έχουμε. Παρα μόνο το γνωστό πια παραμύθι του το σύνταγμα τώρα....

    Τώρα; Τι τώρα!!!! Τώρα αποκτήσαμε το πρόβλημα;;;;; Τόσα χρόνια εμπαιγμός;;;;;;;; Μα επιτέλους νομίζουν ότι έχουμε IQ ραδικιού;;;;;;; Αναγνωρίζουν την αδικία που έχουν πράξει εις βάρος μας ΌΛΟΙ, και γι' αυτό μας δίνουν διορία μέχρι το τέλος του έτους (που ακόμα δεν υφίσταται καν πλάκα πλάκα - καμία κίνηση ή ενημέρωση σχετικά με το θέμα) για να βρούμε αλλού δουλειά;;;; ΝΑ ΧΑΡΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!! Α ρε Ελλάδα - χώρα της δημοκρατίας!!!!!!!!!

    Χρόνια τώρα το δούλεμα. Η αγωνία. Ο φόβος.

    Θα είμαστε κι αύριο στη δουλειά; Θα είμαστε και του χρόνου; Θα πληρωθούμε κι αυτό το μήνα; Θα γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση;

    ΕΛΕΟΣ

    Και θυμάμαι.... Θα καθοριστούν οι ανάγκες μετά;;;;;;;; Πλάκα κάνουν μάλλον. Τόσο καιρό μας ανανεώνουν συνεχόμενα τις συμβάσεις μας, και μας λένε ότι μπορεί να μην είμαστε απαραίτητοι;;;

    Και ζητάνε βιογραφικά από όλους στην υπηρεσία
    "Επίσης σας καλούμε να αναφέρετε σ' αυτό τυην υπηρεσιακή μονάδα και το αντικείμενο που, κατά την κρίση σας, προσιδιάζει προς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα σας και στην οποία η απόδοσή σας και η ενεργοποίησή σας θα αξιοποιηθούν στο έπακρο."

    Καλά ψάχνουν εδω μέσα για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας;;;;; Αν καλυπτόντουσαν οι ανάγκες από το ήδη μόνιμο προσωπικό δε θα αναγκαζόντουσαν κάθε χρόνο να μας ανανεώνουν τη σύμβαση. Κινήσεις προβολής και όχι ουσίας. Ας μας πουν όταν τα μαζέψουν όλα (ποτε θα το καταφέρουν άραγε κι αυτό) αν μπορούν και να καλύψουν τις θέσεις μας. Τόσο καιρό ψάχναμε για συγκεκριμένους υπάλληλους για να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ τους συμβασιούχους στη δουλειά τους και σε ορισμένες θέσεις δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Κάποιες θέσεις τις κάλυπταν ΜΟΝΟ συμβασιούχοι συνάδελφοί μου!!!!!!! Καλύπταμε ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ όχι στα χαρτιά αλλα ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.

    Ε ΟΧΙ.
    Δε μπορώ να με κοροϊδεύουν άλλο.
    Δε μπορώ να αισθάνομαι ότι παρακαλάω για δουλειά.

    ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ
    Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ...
    ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

    ΕΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΩΡΑ ΒΡΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΝ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ..
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..ΒΑΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.ΣΕ ΣΕΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ..
    ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΕΜΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να διαβάσετε ή να ακούσετε αυτό!!!! Πολλοί το θεωρούν ερωτικό κομάτι..Δεν είναι όμως...είναι αναρχικό...Το αφιερώνω σε όλους μας..Αναρχικοί είμαστε όλοι εκεί...!!! Ειδικά στον Ανδρέα!! Να σαι καλά αδερφέ!! Σ΄ευχαριστούμε!!!

    "Ήταν ένας γάτος μαύρος πονηρός
    κάθε που εβράδιαζε ντύνονταν γαμπρός
    τα μαλλιά του έκανε λίγο κατσαρά
    κι ένα κόκκινο παπιόν φορούσε στην ουρά

    Σε κάθε σπίτι πήγαινε όπου έβλεπε καπνό
    ζητούσε τα κορίτσια δήθεν για σκοπό
    κι αυτές άλλο δε θέλανε φορούσαν νυφικά
    κάλιο μ'ένα γάτο παρά με κοιλαρά

    Μα όπως είπα στην αρχή ο γάτος πονηρός
    βόλευε τα κορίτσια και γίνονταν καπνός
    με τόση καρπερότητα αχ να 'χα μια σταλιά
    γέμισαν τα ιδρύματα με μπάσταρδα γατιά

    Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
    και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά
    ρε θες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί
    κι ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σαν φούσκα να χαθεί

    Έτσι αφού σκεφτήκανε βρήκαν το πιο σωστό
    το γάτο να τσακώσουνε σαν μούτρο αναρχικό
    βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο
    αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό

    Αχ καημένε γάτο μου την έχεις πια βαμμένη
    του έθνους τα λαγωνικά στην έχουνε στημένη
    κι όπως το λέω έγινε το πιάσανε το αλάνι
    τους είδε μαύρους νόμισε με φίλους πως θα κάνει

    Τώρα κλαίει κι οδύρεται μαζεύεται κουβάρι
    μήπως τους κρύους δικαστές μπορέσει να τουμπάρει
    αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
    εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος

    Κοιτάζω το συμφέρον μου διαβάζω εφημερίδα
    και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά πατρίδα
    μα εκείνοι που να ακούσουνε τον στήσανε στον τοίχο
    τα μάτια κάπως παίξανε στης τουφεκιάς τον ήχο

    Αν μία κόρη έχετε κρατήστε την αθώα
    μπορεί ο γάτος να μη 'ρθει μα θα 'ρθουν άλλα ζώα
    κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε
    στα όργανα μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε"

    jmorrison

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ κάνω ό,τι γουστάρω, για να κοιτάζουμαι στον καθρέφτη και να λέω μερικές φορές "γεια σου ρε μάγκα ". Και τούτο γιατί τις περισσότερες φορές, λέω "φτου σου"...
    Όμως είναι κι άλλοι που είναι κοντά σας...
    Ονόματα δε θα τους οναμάσω εγώ, τους ξέρετε.
    Kαι θα "χτυπήσουμε" ξανά σε λίγο.
    Οσο για το φίλο μου τον jmorisson, ένα έχω να του πώ για τον έξυπνο γάτο του Βασιλάκη, και ιδίως για το τελευταίο τετράστιχο :
    "....κι αν είστε κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθείτε
    στα όργανά μου μια χαρά χωράει να γραφτείτε...".
    Υπάρχει μια λαϊκή ρήση, που λέει :
    Έχουμε τόσα που περνάμε, που ή πρέπει να έχουμε μεγάλα...όργανα, ή αν έχουμε ...μικρά, να κάνουμε μικρά γράμματα (για να τους χωράει όλους).
    Και για να το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα, θα σου αφιερώσω κι εγώ τον αράπη του Ζαμπέτα και ο νοών νοείτω :
    "Κι η μικρή απ΄τ΄Αλγέρι με τον "...." στο χέρι,
    τη βλέπουνε όλοι, της λένε γι αγάπη, ενώ οι μικρή,
    γουστάρει τον αράπη, το σκύλο, το μαύρο, τον ταμ, ταμ, ταμ..."

    Αντρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 'πιασα το υποννοούμενο κυριε Μητρόπουλε....δεν πτοούμαι...συνεχίζω...όσο αντέξω...και για να το ρίξω και εγώ λίγο στην πλάκα...σου αφιερώνω το τραγούδι...αυτός...ο άνθρωπος αυτός...ηταν ο άλλος μου εαυτός ... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ κούκλα μου...
    Το ξέρω ότι είμαι ο άλλος σου εαυτός !
    (άρπα την...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή