Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Άρθρο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ [Ευθύνη Όλων των Κυβερνήσεων]

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΓΓΑ

Ευθύνη όλων των κυβερνήσεων

Σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλη καταγγέλλονται οι συμβάσεις ντροπής της μιας μέρας...

Εδώ και χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων συνεχίζεται το αίσχος της σύμβασης της μιας μέρας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι από τον ΟΠΑΠ. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, καταγγέλλοντας όχι μόνο την άθλια εργασιακή κατάσταση αλλά και την απόλυση δύο εργαζομένων.

Απαντώντας ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Ιωαννίδης, είπε ότι από τους δύο εργαζόμενους - που είχαν διαφορετική σύμβαση από τους άλλους - ο ένας δουλεύει ήδη στον ΟΠΑΠ και εάν θελήσει και ο άλλος μπορεί να εργαστεί εκεί. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επέκτεινε μέχρι 31/12/09 τις συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων στη ΓΓΑ οι οποίοι είχαν προσληφθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια βοηθούσαν σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να παρατείνει για ένα ακόμα χρόνο την ομηρία αυτών των εργαζομένων που έχουν γίνει "μπαλάκι" ανάμεσα στη ΓΓΑ και τον ΟΠΑΠ τόνισε στην παρέμβασή του ο Γ. Πρωτούλης. Ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου αφού υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται εκεί για έξι ή επτά χρόνια και είπε ότι θα βρουν μπροστά τους το πρόβλημα μετά το 2009 όταν θα λήξουν οι συμβάσεις τους. Ο βουλευτής είπε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι το πλέον αμαρτωλό στο συγκεκριμένο τομέα, αφού το 38% των υπαλλήλων του είναι συμβασιούχοι. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά με τον αγώνα τους και όχι με παρακάλια σε διάφορους υπουργούς.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 05-03-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου