Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και συλλήψεις συμβασιούχων στην Ακρόπολη


Ένταση στην Ακρόπολη, όπου οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού παραμένουν στον αρχιαολογικό χώρο.
Πριν από μερικά λεπτά δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην αρχαιολογικό χώρο και «έσπασαν» την κατάληψη των συμβασιούχων. Κάποιοι εξ αυτών συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Θύματα τις επέμβασης των ΜΑΤ έπεσαν και οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο από χθες έτοιμες  να  επιχειρήσουν να μπουν στον χώρο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν  να ανοίξει ο χώρος.
Οι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στο χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

1 σχόλιο:

  1. Μια άποψη για τα γεγονότα που βρήκα στο διαδίκτυο και προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.

    Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

    «Διαφημίστηκε» πάλι η Ελλάδα με φόντο την Ακρόπολη. Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, (δηλαδή και του συμβασιούχου ) έδωσε ξεκάθαρη εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να «καθαρίσουν» την είσοδο του μνημείου και να ανοίξουν το δρόμο στους τουρίστες που έβλεπαν ΜΑΤ αντί για Καρυάτιδες.

    Το ξύλο και οι προσαγωγές με χειροπέδες «κακοποιών» που διαμαρτύρονταν για τη δουλειά τους, μπροστά στις κάμερες, δημιούργησαν ένα ακόμη ταπεινωτικό μείγμα για την εικόνα της χώρας, μια ημέρα μετά τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στην φτωχιά και «υποβαθμισμένη» Χιλή!

    Η Ακρόπολη έχει πια στην είσοδο της άνδρες των ΜΑΤ, ούτε συμβασιούχους, ούτε «Χασομέρηδες», ούτε τουρίστες. Οι ...ένστολοι ξεναγοί και φύλακες, με εντολές να μείνουν επί ποδός, τα έβαλαν με «απολυμένους» ή έστω με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Μόνο που ο ορισμένος χρόνος στην Ελλάδα, δεν καθορίζεται από ημερολόγια αλλά από… κυβερνήσεις δυο κομμάτων

    Το υπουργείο Πολιτισμού απαντά ότι προσεχώς θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, διότι υπάρχει μια εμπλοκή με απόφαση…Σαμαρά (του πρώην υπουργού Πολιτισμού) και ότι ο νόμος Ραγκουση ψηφίστηκε για να εφαρμοσθεί με τη λήξη των συμβάσεων. Όμως τελικά άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις, ειδικά αν είσαι προσωρινός…πέντε ετών και έχεις δει πολλούς άλλους νόμους να μην εφαρμόζονται σ αυτόν το ντουνιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή