Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παραμένει στο Υπ. Πολιτισμού ο αθλητισμός

Ο μαζικός αθλητισμός μονάχα θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 28/9 και αφορά στην υπαγωγή του αθλητισμού.

Αυτό σημαίνει πως όλο το φάσμα του αθλητισμού (επαγγελματικός, ομοσπονδίες κλπ) παραμένει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με υπουργό τον Παύλο Γερουλάνο και υφυπουργό τον Γιώργο Νικητιάδη.
Επιπλέον στο Πολιτισμού παραμένει και ο ΟΠΑΠ.
Οι αρμοδιότητες του αθλητισμού δημοσιεύτηκαν την Τρίτη στο ΦΕΚ και ενώ η κατάληψη των εργαζομένων της ΓΓΑ στο κτίριο όπου στεγάζονται, συνεχίζεται λόγω του κατακερματισμού των διευθύνσεων.
Το Υπουργείο Υγείας ανέλαβε τελικά μονάχα δύο διευθύνσεις: την «ανάπτυξη αθλητισμού» και την «άθληση για όλους».
Συνεπώς, οι Γερουλάνος, Νικητιάδης κρατούν στο Υπουργείο Πολιτισμού το μεγάλο κομμάτι του αθλητισμού, καθώς και τον ΟΠΑΠ που ήταν το μεγάλο ζητούμενο.

Το Προεδρικό Διάταγμα (υπ’ αριθμόν 96) που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, αναφέρει στο άρθρο 2:
«Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού:
αα) Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, οι ακόλουθες διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (άρθρο 27 παρ. 1 ν.1558/1985, Α΄ 137):
-Διεύθυνση Ανάπτυξης Αθλητισμού (άρθρο 3 π.δ. 77/1985, Α΄28)
-Διεύθυνση «Άθληση για Όλους» (άρθρο 39 ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό έχει προστεθεί με το άρθρο 76 ν.3057/2002, Α΄239).
Η εποπτεία της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ΑΕ, παραμένει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (άρθρο 1 της 442/2001 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού (Β΄ 23)».

Πηγή : woop!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου