Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Απεργία σήμερα στο μετρό, αύριο στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μεταφοράς

Χωρίς μετρό θα παραμείνει σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λειτουργίας (ΑΜΕΛ) αποφάσισαν χθες την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση 286 συμβασιούχων έως τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, οι 1.830 εργαζόμενοι του μετρό αντιδρούν στην περικοπή σε μισθούς, δώρα και επιδόματα, η οποία ήδη εφαρμόζεται στις ΔΕΚΟ. Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να δημιουργηθεί αύριο, καθώς στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 11 το πρωί ώς τις 4 μετά το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα. Ειδικότερα αύριο δεν θα κινηθούν κατά το παραπάνω διάστημα συρμοί μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακού και ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Σταδιακά

Οχήματα και συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά προς τα αμαξοστάσια από τις 10.30 το πρωί (το τραμ μία ώρα νωρίτερα), ενώ το σύνολο των συγκοινωνιών θα αποκατασταθεί μετά τις 4.30 το απόγευμα.

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αύριο πορεία και στο υπουργείο Εργασίας, συγκαταλέγονται οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η διασφάλιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και η συνέχιση της χρηματοδότησης στις αστικές συγκοινωνίες. Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12.30 το μεσημέρι και οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι αντιδρούν και στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου