Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ερώτημα ΠΑΣΟΚ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ [Για Συμβασιούχους Γ.Γ.Α.]

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ Γ.Γ.Α.

(13-11-2008)

Εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων στη Γ.Γ.Α.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων στη Γ.Γ.Α.

Χωρίς οριστική επίλυση εξακολουθεί να είναι το μακροχρόνιο εργασιακό πρόβλημα των συμβασιούχων υπαλλήλων του Ο.Π.Α.Π. που είναι αποσπασμένοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.



Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχουν λάβει υποσχέσεις για την εργασιακή τους τακτοποίηση, εξακολουθούν να ζουν σε παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα. Παρά το ότι χειρίζονται τα ίδια ζητήματα με τους συναδέλφους τους μόνιμους υπαλλήλους, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχοντας καλύψει τουλάχιστον τέσσερις επαναλαμβανόμενες διαδοχικές συμβάσεις χωρίς διακοπή, προσφέρουν ουσιαστική και τυπική σχέση εξαρτημένης εργασίας στη Γ.Γ.Α. έως και 7 συναπτά έτη, εξακολουθούν να μη μονιμοποιούνται στη Γ.Γ.Α.

Η ανασφάλειά τους κορυφώνεται αφού με τον πρόσφατο ν.3708/2008 (ΦΕΚ210/Α/8-10-2008, άρθρο 18 παρ. 13) καλύπτονται οι οφειλόμενες ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2008, χωρίς να δίνεται λύση στο πρόβλημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού;
2. Εάν προτίθεται να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους εργαζομένους που είναι αποσπασμένοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;

Αθήνα 13-11-2008
Ο Ερωτών Βουλευτής

Νάσος Αλευράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου