Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Προς Δ.Σ. - Παρατάξεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Π.Α.Π. ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2004
Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2008


Διεύθυνση: Κηφισίας 7
Τ.Κ.: 11523, Αθήνα
Πληροφορίες:
Ανδρουλάκη Θεοδώρα
Χριστοδουλιά Βασιλική
Τηλέφωνο: 2106496495 / 2106496054
Fax: 210645005

ΠΡΟΣ:
Την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.
Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Την κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε.
Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Π.Ο.Σ.ΥΠ.ΠΟ.
Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Γ.Γ.Α.
Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Γ.Γ.Α.
Πανελλήνιο Σωματείο Ι.Δ. Αορίστου Χρόνου στη Γ.Γ.Α.
Συνδικαλιστική Παράταξη ΠΑΣΚ Γ.Γ.Α.
Συνδικαλιστική Παράταξη ΔΑΚΕ Γ.Γ.Α.
Συνδικαλιστική Παράταξη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ.Γ.Α.
Συνδικαλιστική Παράταξη ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Γ.Γ.Α.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Επιθυμούμε με την επιστολή μας, να σας ενημερώσουμε και πάλι για την πορεία του αιτήματός της εργασιακής μας τακτοποίησης. Εξακολουθούμε και θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε:

"...να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να δοθεί η δυνατότητα να μετατραπεί η εργασιακή μας σχέση στη Γ.Γ.Α. από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου, ώστε να μην τελούμε υπό καθεστώς διαρκούς οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας και ομηρίας".


Το αίτημά μας, δεν αποτελεί μονάχα την διεκδίκηση του δικαιώματος μας για σταθερή δουλειά, αλλά επειδή παράλληλα πιστεύουμε ότι η Υπηρεσία στην οποία ανήκουμε, αν επιθυμεί να αναπτύξει ορθολογικά και συστηματικά τον μεγάλο ρόλο της, έχει ανάγκη από την προσφορά μας, δεδομένου ότι με την καθημερινή μας παρουσία και ενασχόληση μας σε θέσεις ζωτικής σημασίας για την Γ.Γ.Α. αποκτήσαμε εξειδίκευση, γνώση και εμπειρία στο εργασιακό μας αντικείμενο. Εργαζόμαστε χειριζόμενοι κοινά θέματα με τους μονίμους ή επί συμβάσει Ι.Δ. Αορίστου Χρόνου συναδέλφους μας.

Άλλωστε, εμείς οι συμβασιούχοι συνδεόμαστε με την Γ.Γ.Α. στην οποία, σύμφωνα με τους νόμους 2947/2001, 3320/2005, 3448/2006 και 3708/2008 έχουμε αποσπαστεί από τον Ο.Π.Α.Π. με αποφάσεις κατά καιρούς του ΥΠ. ΠΟ. και έχουμε καλύψει τουλάχιστον τέσσερις επαναλαμβανόμενες διαδοχικές συμβάσεις χωρίς καμία διακοπή, προσφέροντας ουσιαστική και τυπική σχέση εξαρτημένης εργασίας σ’ αυτή, έως και 7 συναπτά έτη.

Με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, με τίτλο "Καταπολέμηση της βίας με αφορμή αθλητικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις", περιλήφθηκε διάταξη (ν.3708/2008 ΦΕΚ210/Α/8-10-2008 άρθρο 18, παρ. 13) καλύπτοντας την καταβολή των οφειλόμενων ασφαλιστικών μας εισφορών και την "παραμονή" μας στη Γ.Γ.Α. μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2008, χωρίς να επιλύεται οριστικά το μακροχρόνιο εργασιακό μας πρόβλημα!!!

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι κατά την διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή (24-09-2008) ο Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε:
"...θέλω να πω ότι και ο κ. Ιωαννίδης και εγώ συμφωνούμε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν υπάλληλοι των δυο ταχυτήτων.
...Επιτρέψτε μας τις επόμενες εβδομάδες, με κάποια τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο, να διορθώσουμε αυτή την αδικία."

Για εμάς η ανωτέρω δήλωση αποτελεί και δέσμευση εννοώντας ότι και το δικό μας αίτημα οδηγεί στην ενιαία σχέση εργασίας (αορίστου χρόνου) στη Γ.Γ.Α., ώστε να μην υπάρχουν υπάλληλοι, όχι 2, αλλά πολλών ταχυτήτων.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα (μετά από ενάμιση μήνα) δεν υπάρχει κάτι νεώτερο, δεν υπάρχει από πλευράς της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ κάποια εξαγγελία, ή κάποιο χειροπιαστό δείγμα που να κινείται στην κατεύθυνση των υπουργικών δεσμεύσεων. Ακόμα και στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού διαπιστώσαμε ότι καμία ενέργεια δεν έχει προκύψει για την απαιτούμενη έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρά μονάχα εκφράστηκε η διάθεση ότι «θα» παραταθεί η απόσπασή μας στη Γ.Γ.Α. για το έτος 2009!!!!!

Ήδη, 2 συνάδελφοί μας που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Γ.Γ.Α. από τον Ιούνιο και Ιούλιο αντίστοιχα του έτους 2007, αυτή την στιγμή είναι απολυμένοι εξαιτίας διοικητικών παραλείψεων που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθούν στην προαναφερόμενη διάταξη νόμου (3708/2008). Δεν τους χορηγήθηκε σχετικό έγγραφο επιστροφής τους από την Γ.Γ.Α. στον Ο.Π.Α.Π. και βεβαία δεν αποδόθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!!!
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ 31/12/2008,
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ,
ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ,
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ
ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ, ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Θεωρούμε περιττό να επαναλάβουμε για ακόμα μία φορά το αυτονόητο, δηλαδή, ότι είμαστε ήδη έμπειροι υπάλληλοι και γνώστες του αντικειμένου της υπηρεσίας. Επίσης, δεν αποτελεί σόφισμα η βεβαιότητα μας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και δεν είμαστε υπεράριθμο προσωπικό. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η Γ.Γ.Α. εκτός από τις παγίες δραστηριότητές της, αναλαμβάνει παράλληλα, παγίως αθλητικές διοργανώσεις μικρότερου ή πιο μεγάλου βεληνεκούς. Μια απ΄ αυτές είναι και οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 (άλλα και άλλες βεβαίως). Μάλιστα, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 υπάρχει πληροφόρηση ότι προτίθεται η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ να καταθέσει Νομοσχέδιο (Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013 - πιθανόν - μετατροπή της σε Α.Ε.).

Η προαναφερόμενη αθλητική διοργάνωση και όχι μόνο (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης (Handball) Ανδρών, Ο.Χ.Ε. έτους 2009, 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Masters έτους 2009, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών-Γυναικών έτους 2010, Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2010, Διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics έτους 2011, 22οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών και Μεσογειακοί Αγώνες 2013) έρχεται να δυναμώσει το επιχείρημα μας ότι δεν καλύπτουμε έκτακτες και προσωρινές ανάγκες και προς τούτο, είναι απαραίτητη η μετατροπή των συμβάσεων μας, σε Αορίστου Χρόνου.

Οι προαναφερόμενες διοργανώσεις μπορούν να αποτελέσουν την αιτιολογική βάση για πιθανή ανανέωση των αποσπάσεων-παρατάσεων μας στη Γ.Γ.Α. για όσο χρόνο μόνο απαιτείται, προκειμένου να γίνει η άμεση μετατροπή των συμβάσεων μας από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, σας ΖΗΤΑΜΕ την με όποιο τρόπο εσείς εκτιμάτε (κοινοβουλευτικό έλεγχο κλπ) συνέχιση της εκδηλούμενης σε μας συμπαράστασης με βάση και τις Υπουργικές δεσμεύσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ
ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Για το Δ.Σ.




Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου