Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Yπό κατάληψη το δημαρχείο της Αθήνας


Συνεχίζεται η κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας που ξεκίνησαν χθες συμβασιούχοι, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσληψη 570 συμβασιούχων τη στιγμή που οι ίδιοι παραμένουν άνεργοι. Οι συμβασιούχοι έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του δημαρχείου και παραμένουν συγκεντρωμένοι εντός και εκτός του φωνάζοντας συνθήματα



Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 570 εργαζόμενων στον δήμο, μέσω ΑΣΕΠ. Οι περισσότεροι από τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου αντιδρούν, καθώς δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Εκτός αυτού, οι συμβασιούχοι εισέπραξαν και νέα άρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στο αίτημα για ρύθμιση με την οποία θα πριμοδοτούνται έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επέμεινε να παραμείνει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της και να αναβληθεί η συνεδρίαση. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι συμβασιούχοι προχώρησαν στην κατάληψη, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη στήριξή τους στο αίτημα των συμβασιούχων για την απόσυρση του θέματος.



«Ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Με δήλωσή του ο Γ. Καμίνης καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου». Παράλληλα, ο δήμαρχος κάλεσε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις λοιπές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου