Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΠΟ.Τ. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

6 σχόλια:

  1. Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων της Γ.Γ.Α., παρευρέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων και παρακολούθησαν, σήμερα 26 Αυγούστου 2010 και ώρα 14"00, τη συνεδρίαση της διαρκής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στην οποία συζητήθηκε επί της αρχής, το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΠΟ.Τ με τίτλο : "ρυθμίσεις Θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμου"
    Το άρθρο 11 παράγραφος 1 που σχετίζεται με την παράταση της απόσπασής μας στη ΓΓΑ μέχρι τον 12/2010 συζητήθηκε και υποστηρίχτηκε διακομματικά απ' όλα τα μέλη της επιτροπής (ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ- ΠΙΘΑΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ)
    Η επόμενη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11"00 με πρόσκληση που απευθύνει η αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (Πρόεδρος: Αράπογλου Χρυσή)ως προς τους φορείς (συνδικαλιστικούς-διοικητικους)για ενημέρωση ως προς τα μέλη της Επιτροπής, επί των άρθρων του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΠΟ.Τ !
    Πρόσκληση από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων έλαβε και ο Σύλλογος μας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για το εργασιακό μας θέμα. Ο λόγος και η φωνή ΟΛΩΝ ΜΑΣ θ' ακουστεί σε διάρκεια χρόνου 5 min.
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
    Έφτασε η στιγμή ν' ακουστεί η δική μας φωνή στο κοινοβούλιο
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.
    σημείωση :
    Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής (01-09-2010/ Τετάρτη) ακολουθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΠΟ.Τ στην ολομέλεια της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να τελειώσει σύντομα η παρωδια που λέγεται νομοσχέδιο, αλλά το βασικότερο ειναι να δοθεί οριστική λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ειγάγεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή των Ελληνων ακολουθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία.
    Συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (όταν αφορά ν/σ των Υπουγείων Πολιτισμού και Παιδείας) και στη συνέχεια παραπέμπεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
    Διάστημα περίπου 2 εβδομάδων!!!
    Γιατί JOKER αναγράφεις την λέξη ΜΑΚΑΡΙ;
    Έχεις ακούσει κατι, οτι δηλαδή δεν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο,και αν ναι ενημερωσέ μας γι' αυτό!?
    Κατέθεσε σε παρακαλώ, τις πολιτικές προτάσεις σου και ενέργειες που πρέπει να κάνει το Δ.Σ. ώστε να δοθεί οριστική λύση (πέρα απ' αυτές που ήδη έχουν εγκριθεί απο την Γενική Συνέλευση)
    Σε ρωταώ προκειμένου να τις μελετήσουμε, να τις συζητήσουμε και να τις γνωστοποιήσουμε στα μέλη.
    Τα τελευταία 3 χρόνια αγωνιζόμαστε για την μετατροπή των συμβάσεων μας σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου.
    Η μνήμη μας ας μην είναι επιλλέκτικη.
    Ταλαιπωρηθηκαμε και συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε αλλά δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη για να παραμείνουμε στην δουλειά μας (και ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια, 2009-2010)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν πρώην συνάδελφος σας θα μου επιτρέψεις να μείνω μόνο στις ευχές (αν τις θέλετε βεβαια). Με τα πολιτικα παιχνίδια δεν ειχα και δε θελω καμια σχεση. Δυστυχώς δε ξέρω τι έχετε αποφασίσει σαν Γενική Συνέλευση αλλά επειδή ακούγονται άσχημα πράγματα για το μέλλον ελπίζω τουλάχιστον εσείς να βρείτε το δρόμο σας.
    Το ακόμα πιο δυστυχές είναι ότι μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ η οποία λάμπει δια της απουσίας της.
    Αυτό που ακούγεται στους κύκλους του Δημοσίου είναι ότι η κυβέρνηση σκοπευει να μην ανανεώσει συμβασιούχους μετά το 2010 και να παίρνει μέσω ΑΣΕΠ και αυτή ειναι και μια δικαιολογια για τον Καλλικράτη (δηλαδή να διώξει κόσμο). Φήμες? Θα δείξει.
    Μήπως πρέπει να κινηθείτε και δικαστικά αν οι δικηγόροι σας το κρίνουν σκοπιμο?

    Ένας πρώην συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου φίλε Joker. Καιρό έχουμε να σε δούμε. Η νέα σου δουλειά πια είναι σταθερή :χειροκρότημα: Μακάρι κι εμείς να έχουμε καλά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Βαγγελη καθε μέρα μπαίνω στο blog να μάθω τα νέα σας, αλλά θα τα πούμε σίγουρα και απο κοντά. Αυτός ο ανασχηματισμός τώρα καθυστερεί κι αλλο την προσωρινή αυτή λύση, αλλά να δούμε τώρα τι θα κανει ο καινούργιος Υφυπουργός (Αηδόνης) που υποτίθεται είναι στο πλευρό σας τόσα χρόνια, αν και ο Λοβέρδος είναι σκληρός.
    Ολόψυχες ευχές σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή